Клуб заплаши с дело зонален шеф на БФС заради недопуснат делегат на Конгреса

Делегатът на "Балкан" Белоградчик не е допуснат да участва в извънредния Конгрес на Българския футболен съюз. Председателят на областния съвет на футболната централа във Видин Иво Марков е отказал да издаде делегатска карта на представителя на "Балкан", заяви за БНР Боян Минков от Управителния съвет на белоградчишкия футболен клуб.

"Предварително избраният ни делегат се разболя от COVID и логично не можеше да участва на конгреса. Събрахме Управителния съвет на "Балкан" Белоградчик, излъчихме друг делегат за конгреса, който е член на Управителния съвет, и изпратихме документите на Иво Марков, за да му издаде делегатска карта. Той обаче отказа абсолютно незаконосъобразно без никакви аргументи. Бяха осигурили транспорт за всички делегати от област Видин, момчето ги чакаше на разклона за Ружинци, те го оставиха в един дъжд, не го качиха. Не го взеха, защото знаят, че той ще подкрепи Димитър Бербатов. Той замина със собствен транспорт за София, но не бе допуснат в залата на Конгреса. Ние, "Балкан" Белоградчик, излязохме с официална позиция, че подкрепяме Бербатов и заради това бяхме наказани, бяхме лишени от правото на глас на конгреса. Днес завеждам дело срещу г-н Иво Марков в качеството му на председател на Областния съвет на БФС."

Конгресът на БФС избра Борислав Михайлов за нов 4-годишен мандат начело на централата. Основният му опонент за поста Димитър Бербатов получи 11 гласа по-малко при гласуването.

" data-width="600" data-show-text="false">

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ