Цветанов: Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи

Първи залп към Моуриньо

Държавата си взима „спящите“ акции Над 2 млн. души имат активи за 2-3 млрд. лв.

Три коли се нанизаха на бул. „България“ в столицата, няма пострадали

САЩ стартира процедура по излизане от Договора за ракети със среден обсег на 2 февруари

Вучич: Силно заинтересовани сме от изграждането на междусистемна газова връзка през България

Жандармерия залови петричкия Ескобар (обзор) Задържани са десетина заподозрени като наркодилъри

Министър Желязков: В момента имаме инвестиционно предложение за летище „София-запад“

Изграждат Център за грижа за възрастни хора в Свищов Инвестицията е за 540 000 лева

Възрастна жена загина при пожар в дома си Сливен

„Аквамен“ направи един милиард долара Филмът няма конкуренция през януари

МРРБ: Тол таксите за превозвачите ще бъдат обсъдени публично

Папараци заснеха „застиналото“ лице на Мадона след козметичните процедури (СНИМКИ)

Северният магнитен полюс на Земята се мести с изненадваща скорост към Русия

Съд отказа да пусне предсрочно убиец от затвора

Кметовете на Велико Търново и Марибор подписаха споразумение за сътрудничество

Снимка: Община Велико Търново

Кметовете на Велико Търново и Марибор /Словения/ Даниел Панов и Андрей Фищравец подписаха споразумение за двустранно сътрудничество. Близките профили на двата града позволяват взаимното партньорство да бъде развивано в сферите на градоустройството, икономиката, културата, туризма, образованието и спорта.

Двустранното споразумение стана факт след работна среща между Даниел Панов и Андрей Фищравец, който е на посещение във Велико Търново. Кметът на Марибор покани Даниел Панов да участва в международна среща на местните власти, чийто домакин словенският град ще бъде през пролетта на 2017 г. В рамките на конференцията ще бъдат обсъдени проекти за развитие на градовете и местната инфраструктура, а представителите на местните власти от различни държави ще споделят своите идеи и опит.

Велико Търново, Даниел Панов

Една от планираните теми касае съвременното управление на отпадъците. В тази връзка Даниел Панов разказа за изграденото край Велико Търново регионално депо, където се депонира, компостира и преработва сметта на шест общини. „Можем да споделим нашия опит, а експерти от Марибор да се запознаят на място с функционирането на Регионалната система за управление на твърди битови отпадъци”, предложи кметът на Старата столица.

Интегрирането на електрически автобуси в мрежите за обществени превози бе друг от въпросите, които Даниел Панов и Андрей Фищравец обсъдиха. И двамата бяха на мнение, че електробусите са бъдещето на градския транспорт. Фищравец подчерта, че в Словения вече има два завода за сглобяване на обществени превозни средства от този тип.

Във връзка с провеждането на най-големия оперен сезон в България „Сцена на вековете” Даниел Панов отправи покана към Оперния театър в Марибор за гостуване в старопрестолния град с постановки. Обликът на двата града като университетски, образователни и културни центрове също е предпоставка за отлично сътрудничество, категорични бяха Даниел Панов и Андрей Фищравец.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.