Кметъла с музей във Варна

Цонко Цонев

Експозицията ще е в „Черно море”

Пътуващият рок музей на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев пристига на турне във Варна, съобщи пред „Труд” Кметъла. От 18 до 20 ноември експозицията ще бъде подредена във фоайето на хотел „Черно море” в рамките на четвъртото издание на изложението „Туризъм Експо - Дестинация Варна”, на което ще се обсъждат новите модели в сектора в условията на пандемия. Организатори на форума са Община Варна, Варненската ресторантьорска и хотелиерска асоциация и маркетинговата агенция ProVox.

Музеят ще гостува в морската столица за втори път. Първият бе при дебютното му турне през пролетта на 2014 г. Голяма част от експонатите са от личната колекция на Кметъла, който превърна Каварна в столица на рока.

Сред уникатите са китари със звездни автографи, макет на паметника на Рони Джейс Дио, палките на барабаниста на АС/DC и Дио Саймън Райт, златна плоча Burn на Deep Purple с подпис на Глен Хюз, златен диск с автографи от ZZ Top, брандиран АС/DC ретро телефон.

„Сега ще покажем във Варна и нови попълнения като тениската на Томи Боулин от Deep Purple с автограф на Глен Хюз”, допълни Кметъла.

Коментари

Задължително поле