Кметът Димитър Николов пожела попътен вятър на състезатели

"Бургас се гордее с вас! Продължавайте да работите упорито и да прославяте името на нашия град!", каза по време на срещата със състезателите кметът Николов.

Танцьори ще се борят за европейски и световни трофеи

Танцовата двойка Деян Влайков и Емили Влайкова се подготвя за участие на престижни международни състезания през есента. Те получиха номинации да представят страната ни на европейското първенство на 14 октомври в Кишинев и световното първенство в Тимишоара на 23 ноември във възрастовата група младежи - стандартни танци. Деян и Емили са състезатели на клуб "Нефтохимик - 78" - Бургас. Двамата са четирикратни шампиони на България по стандартни танци. На провелото се на 30 юни Държавно първенство те отново станаха шампиони на България за 2019 г младежи-стандарт.

От 2014 г. до сега Деян и Емили печелят Купа "България" и са първи в националната ранг листа. Имат над 20 финала и призови места . От две години, са в топ 50 на Световната ранг листа на WDSF /Световната федерация по спортни танци/ от близо 2000 двойки от цял свят.

Друга състезателна двойка на "Нефтохимик - 78" - Стефан Тодоров и Симона Стаматова, също се подготвя за участие на световното първенство в Истанбул на 23 ноември.

Кметът Димитър Николов поздрави бургаските танцьори за постигнатите резултати и им пожела успех на международната сцена.

Коментари

Задължително поле