Кметът д-р Атанас Камбитов откри новоизградената сграда в Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев“

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри новата сграда в Благоевградска професионална гимназия, която от днес ще носи името „Ичко Бойчев“ и с това постави начало на учебната 2018/2019 година.

В присъствието на внука на горноджумайския войвода Ичко Бойчев- академик Христо Григоров, директора на гимназията, председателя на ОбС Радослав Тасков, заместник- кметовете Иво Николов, инж. Емилия Тунева, началника на РУО Ивайло Златанов, кметът Камбитов поздрави учители и ученици. „Г-н Григоров, за нас е чест Благоевградска професионална гимназия да носи името на легендарния джумалия Ичко Бойчев.

"Скъпи ученици, Вие имате задачата да положите усилия, да усвоите знания, за да можете да се реализирате. В последните години Община Благоевград инвестира средства в гимназията, като направихме и ремонт на сградата. По ОП „Региони в растеж”,2014-2020 изградихме физкултурен салон и работилница, където на практика да приложите знанията си и да излезете напълно подготвени професионалисти. Днес е и един хубав християнски празник, един от най-светлите – Вяра, Надежда и Любов. Пожелавам ви тези добродетели и успехи във всички посоки“, каза в приветствието си д-р Атанас Камбитов.

Бе извършен и тържествен молебен от отец Петър от Благоевградския храм „Въведение Богородично“. След освета на новата сграда към БПГ „Ичко Бойчев“, бе прерязана лентата и направена обиколка на помещенията с модернизирани бази, физкултурен салон и работилницата по „Автомобилна мехатроника“, необходими за практическата подготовка на гимназистите.

Благодарности, към кмета д-р Атанас Камбитов и екипа на Община Благоевград за реализирането на проекта, отправи директорът на гимназията Антон Драгоев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони