Кметът на Бургас награди 12 годишен състезател по картинг

Кметът Димитър Николов поздрави днес 12 -годишния Мартин Янков, който стана бронзов медалист в един не особено развит спорт в Бургас, какъвто е картингът. Мартин от няколко години проправя пътя на морския град в този спорт, с многократните си успехи и постижения и помага за възраждането му.

Тази година ученикът в 6-ти клас в ОУ "Васил Априлов" донесе третото място в Националните картинг серии през 2019-та година, въпреки че в Бургас няма писта, където момчето да тренира. За целта той пътува до други градове, където се провеждат състезанията, ден-два преди тях и тренира малко преди официалния старт. Това не му пречи да постигне един от най-големите успехи за Бургас в този спорт.

Мартин се състезава със собствен карт от 7-годишна възраст и вече надгражда успехите на баща си Иво Янков, също състезател по картинг и дядо си Христо Янков, състезател по автомобилен спорт.

Освен това, момчето е и нападател в отбора по водна топка на бургаския клуб "Черноморец" с треньор Петко Йонов, който в момента е на върха на класирането в шампионата.

Коментари

Задължително поле