Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Кметът на Велико Търново Даниел Панов въвежда пакет от противоепидемични мерки

Предвид извънредното положение, въведено в България, както и във връзка със заповед №РД-01-124/13.03.2020 на Министъра на образованието, кметът Даниел Панов свика Общинския кризисен щаб за набелязване и въвеждане на противоепидемични мерки в община В. Търново.

Те са следните, със срок засега до 29 март:
1. Разрешава се работата на магазини и складове за хранителни, битови, санитарни и строителни стоки, на аптеките и дрогериите.
2. Разрешава се дейността на заведения за разнос на храна и топли точки на гише, като се приложат най-високи мерки за хигиена при опаковането на храната и да се осигури социална дистанция.
3. Ще работи домашният социален патронаж.
4. Преустановяват се посещенията и дейността на увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, големи търговски обекти и търговски центрове, заведения за обществено хранене.
5. Разрешава се работата на обекти от типа на фризьорски, козметични салони и студиа, при прилагане на високи санитарни мерки и осигуряване на социална дистанция.
6. Разрешава се индивидуален достъп до музейни експозиции на открито, при спазване на правила за социална дистанция и без екскурзоводски беседи.
7. Преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни дейности в училищата и университетите. Всички училища в общината са в готовност за дистанционно обучение, работи се по организацията.
8. Преустановява се дейността на детските градини и детските ясли, както и всякакви групови форми, свързани с деца и ученици.
9. Преустановява се провеждането на всички масови събития – спортни (включително тренировки), културни, развлекателни и научни, включително в кина, театри, музеи, изложбени зали, спортни и СПА-центрове, фитнес-зали и др. Същото се отнася за конференции, симпозиуми и др.
10. Преустановяват се детските и женските консултации, профилактичните прегледи и имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейности, свижданията.
11. Препоръчва се въвеждането на дистанционна форма на работа, а когато това не може да стане, работодателите следва да приложат засилени противоепидемични мерки в работните помещения.
Остават в сила всички дезинфекционни мерки, които от началото на седмицата прилагаме по улиците, обществените сгради и пространства, както и в градския транспорт.
Обсъждат се временни промени в разписанията на част от автобусните линии, предвид сериозно намаления пътникопоток, за които ще бъде публикувана допълнителна информация.
„Нека всеки прояви разум, отговорност и даде личен пример, за да се справим заедно със ситуацията. Сигурен съм, че Велико Търново отново ще даде добрия пример. Нека се погрижим на нашето и на нашите близки здраве, но да мислим и за околните“, коментира Даниел Панов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.