Кметът на Върбица посрещна абитуриенти

Общината поема обучението по медицина и архитектура

Кметът на община Върбица, Шуменско, инж.Мердин Байрям покани в общината всички завършващи абитуриенти. Срещата с двата класа зрелостници от СУ "Св.Паисий Хилендарски" беше веднага след матурата им по български език.

Градоначалникът не пропусна да попита нито един от 50-те випускници накъде са решили да поемат след средното образование и на какво ще се посветят - на работа или на още учене. Оказа се, че зрелостниците са избрали да учат доста интересни специалности - корабно инженерство, кинезитерапия, стоматология, икономика...

Кметът инж. Байрям пък, обясни точно от какви специалисти има нужда община Върбица.

По решение на Общинския съвет студентите по медицина и архитектура не плащат семестриални такси, поема ги кметството. Разбира се срещу условието, че след завършването си тези специалисти ще се върнат да работят 5 години за родния си край. Както "Труд" писа, в трудното време общината се зае да възражда с кредит болницата и скоро местните хора ще имат здравно заведение.

Традиционно за осми път общинският кмет връчи на всеки зрелостник и плик със символична парична премия и пожела здраве, щастливи абитуриентски вълнения и покорени мечти на всеки. “Където и да сте драги младежи, знайте, че вратата на община Върбица, ще бъде винаги отворена за вас”, обърна се градоначалника към младите върбичани.

Коментари

Задължително поле