Кметът на Върбица ще участва в Европейска среща на регионални лидери

Кметът на община Върбица инж.Мердин Байрям е поканен и ще участва в 8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете. Форумът ще се проведе в румънската столица Букурещ на 14 и 15 март и ще събере около 500 европейски, национални, местни и регионални лидери от всички държави — членки на ЕС. Инж.Байрям е един от 100-те млади лидери на регионално ниво, на възраст до 40 г., които са били избрани от специална комисия и са поканени за участие в срещата.

Събитието се провежда веднъж на две години и е най-мащабната инициатива на Европейския Комитет на регионите. Дебатират се актуални теми, в дискусиите за бъдещето на Европа ще се включат и 100-те млади местни и регионални политици. Сред теми на тематичните дебати ще бъдат: Засилване на европейската демокрация, Териториално сближаване и обединяване на гражданите на ЕС, Какви уроци научихме от Брекзит, Изграждане на ЕС отдолу нагоре с нашите региони и градове, Социално сближаване и интеграция в регионите и градовете.

Осмата Европейска среща на върха на регионите и градовете ще се проведе под мотото "За /Нова/ Европа" и ще бъде едно от най-важните събития по време на Румънското европредседателство. На нея регионалните и местни политици ще могат да формират становище за слеващия мандат на институциите на Европейския съюз /2019-2024 г./. Форумът ще приеме и декларация за бъдещето на Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България