Махнаха белезниците на кмета на Несебър, за да се закълне

Снимка: БТВ

Николай Димитров бе докаран под конвой на сесията на Общинския съвет

Кметът на Несебър Николай Димитров бе докаран с белезници и под конвой в града, за да се закълне като градоначалник. Началото на тържествената сесия на новия общински съвет бе в 14 часа в понеделник. Час преди това близо 200 души се събраха в негова подкрепа пред сградата. Димитров е бил докаран от столицата в следствения арест в Бургас в неделя, казаха адвокати. Пред общинския съвет в понеделник имаше видеостена и непрекъснато се виждаше какво става вътре в залата на общинския съвет.. "Искаме си кмета!", " Свобода!" и "Къде е демокрацията?", скандираха хората пред сградата..

Белезниците му бяха махнати в залата и след като положи клетва, той се обърна към новоизбраните съветници и пожела да работят за доброто на Несебър. Димитров се обърна емоционално към съгражданите си с думите: „Искам да благодаря на съгражданите си, които не се поддадоха на провокацията, на гнусната интрига и по достойнство оцениха работата, която вършим аз и колегите ми за развитието на Несебър. На тези, които създадоха тази интрига и провокация, не пожелавам да преживеят това, което преживяваме аз и семейството ми. Мисля, че няма да го изтърпят. Благодаря на Господ за това, че закриля мен и семейството ми в тези тежки моменти. Мога да гледам всеки в очите, друг е въпросът дали Вие можете мен да ме погледнете“

Димитров спечели четвърти мандат още на първи тур, но още пхреди вота бе обвинен за ръководител на организирана престъпна група за купуване на гласове и по тази причина е зад решетките в следствения арест в София, тъй като делото се наблюдава от Спецпрокуратурата.

Разрешението Николай Димитров да положи клетва е било дадено от прокуратурата. След това той ще бъде откаран отново под конвой в столицата. Дали наблюдаващият прокурор ще поиска отстраняването му от длъжност след като вече е встъпил в нея- това ще се преценя от наблюдаващия прокурор, коментираха юристи.

Коментари

Задължително поле