Кметът на Николаево подозира човешка намеса при изтичането на газ

Има съмнения за човешка намеса при изтичането на газ от газохранилището в града. Това каза кметът на град Николаево Косьо Косев пред "Фокус".

„Според мнението на специалистите на този етап става въпрос за една тръба, която не е с особено голяма дебелина – около 1 цол и 1 фланец, който се е скъсал”, отбеляза той. По думите му самото съоръжение е добре поддържано и се контролира от компетентните органи своевременно и периодично. „Полицията води разследване. Областният управител Георги Ранов е сезирал областния прокурор, за да бъде извършена проверка, но това за момента са само предположения. Това е фланец с болтове, като два или три от тях ги няма и от там точно е течът”, обясни Косев. Той допълни, че досега не се е случвал подобен инцидент в съоръжението.

По думите на кмета ситуацията в Николаево вече е съвсем нормална и наподобява всеки друг делничен ден. „Всичко е нормализирано, изтичането на газ пропан-бутан е спряно преди около 2 часа. Самото изтичане не е с високи стойности. Направени са замервания на въздуха в района на хранилището и близките улици на града. Замерванията продължават, но няма изменение от първоначалните стойности”, разказа Косев. „С превантивна цел изведохме около 50-60 души от жилищата им, но вече и те се завърнаха в тях. Електрозахранването беше изключено, движението беше спряно, но към момента вече са пуснати. Всичко е съвсем нормални и нямаше никакви инциденти, пострадали хора или сериозни последици”, допълни още той.

Коментари

Задължително поле