Кметът на Павликени посрещна първите данъкоплатци за годината

Изрядните платци получиха сувенири от общинската управа

Данъчната кампания на Община Павликени по събиране на местните данъци и такси за 2019 г. стартира официално в понеделник. Лично кметът инж. Емануил Манолов посрещна първите десет граждани, които дойдоха в отдел „Бюджет и местни приходи“, за да платят дължимия налог. Всички те получиха подаръци и сувенири от общината.

До края на месеца данъчно задължените лица ще получат по пощата съобщения за дължимите от тях суми за данък сгради, таксата за битови отпадъци и данък върху моторните превозни средства. Начините за плащане и банковите сметки също ще бъдат посочени в съобщенията.

Съгласно Закона за местните данъци и такси, данъкът върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъкът върху моторните превозни средства се събират на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври. Всички данъчнозадължени лица могат да платят своите задължения с 5 процента отстъпка, ако внесат пълния размер в срок до 30 април.

Данъчнозадължените лица могат да заплатят дължимите данъци и такси на каса в отдел „Бюджет и местни приходи“, ул. „Съединение” №4, в брой и чрез ПОС терминал, във всички банкови клонове чрез банков превод по сметка на Общината, в офис на „Изи пей“ АД или чрез пощенски запис. Те могат да наредят плащането и по електронен път, ако разполагат с електронно банкиране към банковите си сметки.

Проверка на задълженията може да се направи на интернет страницата на Община Павликени. За целта е нужно лицето да въведе ПИН код. Услугата за издаването му е безплатна и се предоставя от общинската данъчна служба.

През тази година са запазени ставките на всички данъци и такси, с изключение на ставките за облагане на моторните превозни средства, поради направените промени на Закона за местните данъци и такси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България