Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Кметът на Пловдив за новия си заместник: Аз грешно решение досега не съм взимал!

“Грешно решение досега не съм взимал! Затова мисля, че и това назначение ще е правилно!” бяха първите думи, с които кметът на Пловдив представи в понеделник новия си заместник Александър Държиков. Той бе зам.-кмет по транспорта, сигурността и обществения ред, но сега поема ресор “Култура и туризъм”.

Постът бе овакантен след назначаването на Амелия Гешева за заместник-министър на култура. “Зам.-кметът по културата няма да рисува картините на Вълчан Петров. Ресорът на заместник-кмета по култура може да звучи много културно насочено. Но в оперативната работа на зам.-кмета по култура няма чак толкова много култура. Това е просто една специализирана административна дейност. Търсих за този пост човек с административен опит, диалогичен и който може да контактува в чисто човешки план с дейците на културата и отделите в общината и на когото не му трябват 3 или 6 месеца да се запознае с тях и с естеството на работа. Смятам, че в лицето на Александър Държиков намерихме подходящия човек, който да движи тези процеси, да обединява и да вървим напред”, декларира кметът Тотев, който бе обвинен от част от местния културен елит, че с избора на Александър Държиков е стигнал дъното.
Александър Държиков чистосърдечно си призна, че е ровил в интернет, за да разбере какво точно означава понятието “култура” и е открил над 200 определения. Новият зам.-кмет останал най-силно впечатлен от определенията на ЮНЕСКО и на Зигмунд Фройд и дори цитира немския философ, според когото “културата обхваща съвкупността от всички успехи и начинания, които са отделили човека от животинския свят, а целта й е да регулира човешките отношения, да запазва и съхранява ценностите”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете