Тръмп ще се срещне с Путин на форума на Г-20 в Осака

Евакуираха 2500 души в малък германски град заради две неизбухнали бомби от Втората световна война

Спецпрокуратурата дава подробности за акцията срещу престъпна група за трафик на мигранти

Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Кметът на Пловдив за новия си заместник: Аз грешно решение досега не съм взимал!

„Грешно решение досега не съм взимал! Затова мисля, че и това назначение ще е правилно!“ бяха първите думи, с които кметът на Пловдив представи в понеделник новия си заместник Александър Държиков. Той бе зам.-кмет по транспорта, сигурността и обществения ред, но сега поема ресор „Култура и туризъм“.

Постът бе овакантен след назначаването на Амелия Гешева за заместник-министър на култура. „Зам.-кметът по културата няма да рисува картините на Вълчан Петров. Ресорът на заместник-кмета по култура може да звучи много културно насочено. Но в оперативната работа на зам.-кмета по култура няма чак толкова много култура. Това е просто една специализирана административна дейност. Търсих за този пост човек с административен опит, диалогичен и който може да контактува в чисто човешки план с дейците на културата и отделите в общината и на когото не му трябват 3 или 6 месеца да се запознае с тях и с естеството на работа. Смятам, че в лицето на Александър Държиков намерихме подходящия човек, който да движи тези процеси, да обединява и да вървим напред“, декларира кметът Тотев, който бе обвинен от част от местния културен елит, че с избора на Александър Държиков е стигнал дъното.
Александър Държиков чистосърдечно си призна, че е ровил в интернет, за да разбере какво точно означава понятието „култура“ и е открил над 200 определения. Новият зам.-кмет останал най-силно впечатлен от определенията на ЮНЕСКО и на Зигмунд Фройд и дори цитира немския философ, според когото „културата обхваща съвкупността от всички успехи и начинания, които са отделили човека от животинския свят, а целта й е да регулира човешките отношения, да запазва и съхранява ценностите“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.