Кметът на Пловдив за новия си заместник: Аз грешно решение досега не съм взимал!

"Грешно решение досега не съм взимал! Затова мисля, че и това назначение ще е правилно!" бяха първите думи, с които кметът на Пловдив представи в понеделник новия си заместник Александър Държиков. Той бе зам.-кмет по транспорта, сигурността и обществения ред, но сега поема ресор "Култура и туризъм".

Постът бе овакантен след назначаването на Амелия Гешева за заместник-министър на култура. "Зам.-кметът по културата няма да рисува картините на Вълчан Петров. Ресорът на заместник-кмета по култура може да звучи много културно насочено. Но в оперативната работа на зам.-кмета по култура няма чак толкова много култура. Това е просто една специализирана административна дейност. Търсих за този пост човек с административен опит, диалогичен и който може да контактува в чисто човешки план с дейците на културата и отделите в общината и на когото не му трябват 3 или 6 месеца да се запознае с тях и с естеството на работа. Смятам, че в лицето на Александър Държиков намерихме подходящия човек, който да движи тези процеси, да обединява и да вървим напред", декларира кметът Тотев, който бе обвинен от част от местния културен елит, че с избора на Александър Държиков е стигнал дъното.

Александър Държиков чистосърдечно си призна, че е ровил в интернет, за да разбере какво точно означава понятието "култура" и е открил над 200 определения. Новият зам.-кмет останал най-силно впечатлен от определенията на ЮНЕСКО и на Зигмунд Фройд и дори цитира немския философ, според когото "културата обхваща съвкупността от всички успехи и начинания, които са отделили човека от животинския свят, а целта й е да регулира човешките отношения, да запазва и съхранява ценностите".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България