Кметът на Разлог спря изнасянето на минерална вода с цистерни от с.Баня

Снимка: Архив

Кметът на община Разлог Красимир Герчев издаде забрана да се изнася минерална вода с цистерни от изворите на курортното село Баня.

„Минералната вода е предоставена на ползвателите за туристически цели. Не може изнесеното ползване на вода да пречи и да компрометира ползването на минерална вода на хората, които имат разрешителни за водоползване в селото.

Освен това смятам,че не е редно хотели извън общината да си зареждат хотелите с минерална вода от цистерни и после да се наричат спахотели и да претендират за спа дестинации. И още, не е коректно и към туристите на тези хотели, които ползват услугата, по този начин биват подвеждани, тъй като се променят лечебните свойства и качествата на водата”, коментира забраната кметът Красимир Герчев.

Той поясни още, че непрекъснатото преминаване на цистерните, които товарят по 7-10 кубика вода, компрометират сериозно пътната настилка.

„Правихме икономическа сметка и община Разлог от тази такса не реализира добър финансов резултат, вредите са повече, отколкото ползите. С тази стъпка можем да постигнем и по-добри цени на туристическия продукт, който се предлага в село Баня, тъй като хотелите там предлагат наистина спа услуги”, аргументира се още кметът.

Коментари

Задължително поле