Кметът на Септември нарече убийството във Виноградец "нелеп битов инцидент"

Снимка Архив

Кметът на град Септември Марин Рачев определи като нелеп битов инцидент случая с убития собственик на заведение във Виноградец с оръжието на вече бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

"Аз го коментирам като един нелеп инцидент, битов, без умисъл в него. Това е моето лично мнение", каза той, помолен за коментар по темата.

„В професионално отношение нямам забележки към него. Като председател на Общинския съвет е водил нормално сесиите. В личен план обаче манталитетът му не кореспондира с моя начин на мислене и на виждане за живота”, заяви още Рачев по БТВ.

Кметът призна, че с Влайков са присъствали заедно на сбирки като кмет и шеф на Общинския съвет, но подчерта, че от повече от една година се е разграничил от Влайков и не се събират на мероприятия.

Влайков беше задържан и обвинен за това, че не е упражнил контрол и с оръжието му беше убит Наско Тонкев. Вчера той бе пуснат под домашен арест, тъй като според съда той има чисто съдебно минало, заемал е отговорни постове и се ползва с авторитет и уважение. Срещу него има прекратени 6 досъдебни производства.

Коментари

Задължително поле