Кметът на Сливен връчи премия на европейския шампион Божидар Андреев

Снимки: Пресцентър на община Сливен

Европейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев гостува на общината в родния си Сливен. Кметът Стефан Радев поздрави Божидар за големия му успех на Европейското първенство в Грузия и му връчи подарък и парична премия от 5000 лева.

„Много се радвам, че за периода от 3 март досега Сливен има втори европейски шампион, а именно Божидар Андреев, в един традиционен за страната ни и за Сливен спорт – вдигането на тежести. Използвам случая да му пожелая световна и олимпийска титла. Всички граждани на Сливен се гордеем с него“, заяви Радев. Носителят на шампионската титла съобщи, че продължава да тренира в Сливен и в момента се подготвя за световното първенство в Тайланд. "Тренирам всеки ден, защото само с тренировки се става шампион", отвърна от своя страна той.

Спортният клуб, в който се състезава и тренира Божидар, е получил близо 30 хил. лева субсидия от общината през последните три години. През същия период от местния бюджет са осигурени 60 хил. лева за издръжка на спортната зала. "Опитваме се да създаваме условия и да подпомагаме нашите спортисти. Политиката, която водим за подпомагане на спорта, не само продължава, а и увеличихме парите за спорт с 20 процента през тази година спрямо предходната. Започва реконструкция на зала "Асеновец", която от години не е ремонтирана. Предвиждат се ремонти и на други спортни зали", отбеляза още кметът.

На 3 март гюллетласкачката Радослава Мавродиева спечели шампионската титла на Европейското първенство в Шотландия. Златното момиче на Сливен също бе поздравено от кмета Радев и екипа му и получи парична премия от 5000 лева. "Единственото, за което не бях подготвена, е голямото внимание след завоюването на титлата", каза на среща в администрацията Радослава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони