Кметът на София: В бюджета за 2019 г. сме заложили 21 млн. лв. за здравеопазване (СНИМКИ)

4758 са бебетата родени през 2018 г. в двете общински АГ болници - "Св. София" и "Шейново", които са сред най-добрите в страната. Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук в поздравление за празника акушер-гинеколозите и акушерките.

9 са родените бебета благодарение на общинската програма за инвитро и програмата продължава, обяви кметът на София.

В бюджета за 2019 г. сме заложили 21 млн. лв. за здравеопазване – с 10 млн. лв. дофинансираме дейности, които не се покриват от касата, 6 млн. лв. са отделени за инвестиции в оборудване и ремонти на болниците и ДКЦ-ата и 5 млн. са за строителството на нови детски ясли, съобщи Фандъкова.

В общинската болница "Св. София" в последните години са инвестирани 2,5 млн. лв. - направена е цялостна реконструкция на три отделения – родилните зали, неонатологичното отделение и отделението за млечната жлеза. При последните две ръководства Първа АГ-болница постига много добри финансови резултати и сама успява да инвестира в оборудване и подкрепа за своите кадри, обясни тя.

Над 1,1 млн. лв. инвестирахме в нова медицинска апаратура и ремонти в болница „Шейново“, а тази година предстои цялостно саниране на сградата, съобщава още столичният кмет.

Коментари

Задължително поле