Запорираха всички банкови сметки на община Чепеларе

Великобритания няма да освобождава предсрочно лица, осъдени за тероризъм

26-годишна майка на две деца е в неизвестност от 14 дни

Прогнозират огромен ръст на индустриалните площи Наемите са от 10 дo 14 лв. нa кв. м

Слънчево време днес, дневните температури ще са между 4 и 9 градуса Затоплянето продължава и утре

Делото за импийчмънт на Тръмп започва в Сената

Няма Алла-бала! На 70 руската певица шокира с нов имидж

Принц Хари отпътува за Канада

Заразените с мистериозния китайски вирус се увеличиха тройно

Украинският самолет край Техеран е бил свален с две зенитни ракети

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 21 януари 2020

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 21.01.2020

На 21 януари 2020 да почерпят

Светът се сбогува с Windows 7 От 14 януари 2020 Microsoft спря техническата поддръжка

Дете увисна на 10 метра височина от лифт в Боровец, баща му го спаси

Кметът на Хитрино: Доброволци ще бъдат допуснати най-рано в четвъртък

Доброволци от цялата страна се организират в социалните мрежи, за да помогнат на хората в Хитрино. Все още обаче в селото, освен екипи към Община Шумен, се допускат само доброволци, които имат застраховка и са преминали специален инструктаж.

„Веднага, щом бъдат извозени всички цистерни и бъде осигурен безопасност, ще бъдат допуснати доброволци. Най-важно е те да помагат за разчистването на къщите. И БДЖ, и държавата, разполагат с тежките машини, с нужното оборудване, за да разчистят самите цистерни, може би и инфраструктурата на БДЖ“, каза пред БНР Милен Овчаров, един от доброволците от Шумен, допуснати в селото.

Очаква се скоро да бъде уточнено и как доброволците ще стигат до Хитрино. Вече са готови списъците къде, каква помощ е необходима. От БЧК пък са поели ангажимент да осигурят необходимите инструменти – ръкавици, лопати, кирки.

„На терен ще бъдат създавани групи от по няколко човека, на които ще бъдат поставяни цели – точно какво трябва да направят“, обясни Милен Овчаров.

Не по-рано от четвъртък ще може да бъдат допуснати доброволци в Хитрино, смята кметът на Хитрино Нуридин Басри Исмаил. Той посочи, че първия ден, в който бъде позволено влизането в селото, е редно да влязат собствениците, общинска администрация и полицията, за да се огледат имотите.

„В този ден ние трябва да обиколим хората, да си направим един регистър какво самите те ще искат. Това нещо трябва да стане контролирано, да влизат хора, колкото трябва да влязат, да не стане с доброто намерение да помагаме, да създадем хаос. Може единия ден да дойдат едните хора, които искат да помагат, на другия ден да дойдат от други организации“, каза общинският управник.

Днес прозорец за влизане в селото ще има от 9.30 до 12.00 часа, съобщи пред журналисти старши комисар Ялчън Расим, директор на ОД на МВР- Шумен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.