Кметът на Царево: Спрях строежа в Лозенец до приключване на проверката

Строежът в Лозенец е спрян със заповед на кмета на общита Царево - Георги Лапчев, до приключване на проверката от Министерството на туризма. Това стана ясно в понеделник, по време на протеста на местните жители срещу строежа на заведение на поляна над Мидения плаж в курорта. Лозенец се вдигна на бунт веднага след построяването на дървени скари на поляната. Стана ясно, че концесионерът на мидения плаж, който го е взел под наем миналата година има одобрени две петна за строеж. Министерството обяви, че започва незабавна инспекция.

"Такива скари например има и на Корал. Не би ги имало, ако имаше ОУП. Странно защо най големите противници на ОУП овете по морето са хора наричащи себе си природозащитници, защото те не са такива. Това е поредното доказателдство че така не се опазва природата по- добре", коментира кметът на Царево Георги лапчев пред Труд и добави, че категорично не бива да има такива случаи, които да скандализират обществото. Но подчерта, че според него това не е най големият проблем на държавата.

"Вече за 4 поредна година малко странно ми изглежда да се стартира с лоши новини за Лозенец", добави Георги Лапчев и апелира курортът да бъде оставен на мира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България