Грабител рецидивист влиза за две години в затвора

Марк Жирардели: С новия кмет на Банско мислим в една посока за развитието на ски зоната

Росен Желязков: Предлагаме промени в Закона за автомобилните превози в сряда

Стево Пендаровски: Македонският език е лингвистичен факт от десетилетия

Арестуваха 30-годишен шофьор, счупил с пистолет стъклото на друг водач след спречкване в Силистра

Събраха над 36 000 лева от Коледния благотворителен бал на кмета на Велико Търново Даниел Панов Средствата ще бъдат вложени за изграждане на покрита сцена на Летния театър на старата столица

Любо Ганев разкри саботаж на Инженера

Президентството: Точна информация за причините за катастрофата на НСО следва да бъде предоставена от компетентните органи

Захариева: България подкрепя задълбочаването на партньорството между ЕС и ЧИС

“Юнайтед“ и „Интер“ чакат „Лудогорец“

Заловиха наш крадец, издирван в Белгия

Нескопосани крадци станаха за смях в интернет (ВИДЕО)

Проф. д-р Ханс Беарбоом стана „Доктор хонорис кауза” на МУ-София

Аварийни екипи от цялата страна ще запушват течовете във водопровода на Перник

Осем БГ модни икони получиха смокинов лист

Кметът Фандъкова: До две години за всяко дете ще има място в детска градина близо до дома му

До 2 години смятам, че всяко дете над 3-годишна възраст ще има място в детска градина, която ще бъде максимално близо до неговия район на живеене. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти. тя бе на проверка в новоизградена детска градина в кв. „Драгалевци“.

„За тази година над 18 млн. лева сме инвестирали в строителство и модернизиране на детски градини и училища. За следващата година сме заложили в строителство на още 10 нови сгради. Това е сериозен ангажимент, ние имаме ясен план и до две години смятам, че всяко дете над 3-годишна възраст ще има място в детска градина, която ще бъде максимално близо до неговия района на живеене“, каза Фандъкова.

„Строителството на детските градини и добрата грижа за тях са в помощ за всяко едно семейство и всяко едно дете“, коментира тя. Според нея това се случва благодарение на работата и усилията на много хора.

Столична община води целенасочена политика и в резултат на което са изградени над 90 нови сгради на детски градини, включително две от тях се намират в кв. „Драгалевци“. Предизвикателство остават детските ясли, за това ще бъдат насочени активни инвестиции и при тях, каза още кметът на София: „В яслите започнахме по-усилена инвестиция през последните няколко години, ще продължим да инвестираме, защото яслената дейност е социална“

„За мен осигуряването на пълен достъп до детски градини и училища на територията на Столична община e задължително, за това се включихме и активно за намаляване на отпадането на ученици“, обясни тя.

„Независимо от увеличаващия се брой деца в София, ние успяваме да се погрижим и настина майките да бъдат спокойни за децата си“, изтъка още столичният кмет.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Фандъкова работи, докато синята приватизаторка – импексова организира метежи.

  2. Дай Боже до две години да има място в затвора за всеки, бил на държавен пост в България от 1989 г насам

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.