Книга събра истини за Жан Виденов

Проф. Илчев издаде дневника на баща си акад. Илчо Димитров

06-1aНай-големите български учени в историческата наука, интелектуалци, общественици и политици се събраха за премиерата на книгата “В правителството на Жан Виденов”. Тя е част от дневника на акад. Илчо Димитров - по това време министър на образованието, науката и технологиите (от 5 януари 1995 до 4 март 1997 г.). Уникалният дневник на големия български учен и политик е предоставен на издателство “Захарий Стоянов” от неговия син чл. кор. проф. Иван Илчев, бивш ректор на Софийския университет.

“Това е дневник със солидна основа за оценката на правителството, белязало прехода”, каза пред аудиторията акад. Васил Гюзелев, един от най-близките приятели на покойния акад. Илчо Димитров. Спомени за него разказаха други негови близки приятели като акад. Благовест Сендов, акад. Георги Марков, проф. Искра Баева.

“Годините от 1995-1997 са най-важните от прехода и това, че все още се спори по тях, показва значението им”, заяви проф. Баева.

Книгата за времето на Жан Виденов е 1000 печатни страници. По обем това са всъщност 4 от годишниците, в които са дневниците – общо те са 32, обясни проф. Илчев.

Коментари

Задължително поле