КНСБ прогнозира поскъпване на тока с 20%

Кадър от Нова телевизия

„Ще имаме ток, но с 20% по-скъп”. Това прогнозира председателят на КНСБ Пламен Димитров пред "Нова телевизия".

Преди дни стана ясно, че синдикатите са готови за протест в защита на енергетиката. „Ако утре спрем „ТЕЦ Марица изток 2", регулираният пазар ще издъхне. Всички домакинства, които са под прага на бедност, как ще си платят тока?”, пита Димитров.

„„Зелената сделка” покрива 10 области. Тежките индустрии ще бъдат пряко ударени. Ще пострадат автомобилният, морският, и авиационният транспорт. Борихме се дълго, но не успешна за пакета „Мобилност”. Франция вече си промени мнението и счете ядрената енергия за "зелена". Когато има силно лобиране, може да се направят отстъпки и дерогации – да не трябва 2025 година да затворим всичко", каза още синдикалистът.

Димитров коментира и разследването на приватизационния процес.

„Относно приватизацията – главният прокурор се захвана нещо много важно, за което се борят стари и нови политици. Говоря за нарастващото чувство за несправедливост у гражданите. Песимистично настроен съм, че тази акция ще стигне до морално възмездие. Има дълбоко усещане, че някой краде годините на прехода ” каза Пламен Димитров. Той допълни, че все пак е имало и успешни сделки на приватизация.

Коментари

Задължително поле