Кобрата след мача срещу Букър: Ако не бях постигнал тази победа, нямаше да има мач за световната титла

Триумф за Кубрат Пулев на ринга зад океана. В боксов сблъсък, който държа българите будни в ранните часове в неделя, Кубрат победи категорично американеца Райдъл Букър, бивш затворник, който 12 години е лежал зад решетките за наркотици.

„Най-важният мач” в кариерата си – така Кобрата нарече този сблъсък. Мач, в който той заложи всичко. И постигна ключова победа, която му дава възможност догодина да се бие отново за световната титла.

Боксовата звезда сподели пред Нова телевизия какво си е говорил с опонента си по време на мача. „Беше много комично. Каза, че не мога да удрям много силно и започнах и аз да му отвръщам. Станаха малко на инат нещата. Евала му, не падна, макар че му беше тежко. Разклати се няколко пъти. Понесе тежки удари”, сподели Кобрата.

„Наистина ме изненада. Изключително важен мач беше. Ако не бях постигнал тази победа, нямаше да има мач за световната титла", допълни още Пулев.

Той сподели, че е много самокритичен към себе си и открои някои свои пропуски. „Имаше удари, които не трябваше да пропускам от него. Това не си харесах”, каза още боксьорът и допълни, че ще почива през коледно-новогодишните празници. От януари ще започне подготовка за мача за световната титла. А по-удобният му съперник би бил Анди Руиз.

Коментари

Задължително поле