Ковид за здраве

Гениалните идеи се раждат там, където общата здравна култура е ниска, и където административната воля е скопена. “Чужденци бяха изненадани от властите на индонезийския остров Бали, когато хванати без предпазни маски бяха публично порицани и принудени да правят лицеви опори”.

Това не е проста жълтенийка, а официална информация на АФП. “На видеоклипове, споделени в социалните медии тази седмица, могат да се видят туристи с къси панталони и тениски, които правят лицеви опори в тропическата жега, наблюдавани от служители на реда с маски”.

Гениално! Тези, родени в безсилието мерки, задължително трябва да се въведат в България, при това възможно най-скоро. Първо, нацията ни затлъстява. Второ, спортът ни дълбае дъното и вече се радваме на... всъщност, вече не се радваме и на жени щангистки.

Буквално утре министърът на спорта - Красен Кралев, трябва да предложи на правителството същите мерки. Само си представете, влизат РЗИ, полиция и данъчни в нелегална кръчма и вместо да пишат безсмислени глоби, шефът на патрула заповядва на разгулниците: Падни за 50! И започва да брои. Който не изпълни упражнението - почивка и отново. Ето така се гради здрава нация, а не с глоби.

Коментари

Задължително поле