Когато западната цивилизация се изражда

И Коледа става политически некоректна

Варварството ще придобие сила и ще ни управлява

В дните на моята младост християнството все още беше мощна сила в Америка. То беше част от живота на повечето хора, независимо дали са вярващи или не, и регулираше тяхното поведение. Ето защо в Атланта през 40-те и 50-те години на миналия век не ни се налагаше да затваряме вратите си през нощта, а момчета и момичета можеха да останат сами вкъщи през целия ден и да бъдат в пълна безопасност. Ето защо, аз петгодишното момче, спокойно можех да извървя километър до училище и спокойно да се върна у дома. Днес, родителите, които позволяват такава независимост, ще бъдат арестувани за „създаване на заплаха на деца.“

Силата на християнския морал над поведението значително отслабна. Независимо от това, дори днес в руините на нашите цивилизационни устои мнозина, ако не и повечето, все още се ръководят от християнския морал. Тъй като християнската традиция, като основа на поведението изчезва, варварството ще придобие сила и ще ни управлява.

Свободата е човешко постижение. Имаме ли я или не, защото тези, които вярваха в нея, се бориха за нея, за да я достигнат и да я спасят. Както обяснявам в коледната си колона, хората успяха да се борят за свобода, защото християнството дава сила на хората.

Друг крайъгълен камък на нашата култура е конституцията. Всъщност, САЩ това е конституцията, и без нея ние ще сме различна държава, а американците различни хора. Ето защо атаките срещу конституцията от режимите във Вашингтон са атаки срещу Америка, които са много по-лоши от всякакви терористични атаки. Ние можем да направим много малко срещу тези атаки, защото поради незнание не трябва да опрощаваме тези атаки, или да вярваме на правителството, което твърди, че сигурността изисква ограничаване на гражданската свобода.

Най-големият подарък за всички ни е Коледа - времето за традиции. Ако Вие набързо сте отделили време преди Коледа, за да украсите коледното дърво, тогава споделяте сравнително нова традиция. Коледното дърво има древни корени и в началото на 20 век само 1 от 5 американски семейства са украсявали дървото. Това започва през 1920 г., когато елхата се превръща в отличителен белег на сезона. Калвин Кулидж беше първият президент, който запали светлината на националната коледна елха на тревата пред Белия дом.

Подаръците са друг често срещан обичай. Тази традиция идва от трите влъхви, които са донесли даровете на невръстния Исус. Когато бях дете, подаръците бяха по-скромни от сега, но дори тогава хората се оплакваха от комерсиализацията на Коледа. Свикнахме с комерсиализацията. Коледните продажби са гръбнакът на много бизнеси. Подаръците ни дават паметта за другите и ни отвличат от нашия отровен начин на живот, за да му придадат смисъл.

Коледните украси и подаръците са едни от нашите връзки с християнската култура, която обединява западната цивилизация от 2000 години.

В нашата култура човекът има своето значение. Това позволява на даден човек да заеме твърда позиция и принципно да отстоява позицията си, да стане реформатор и да се бори с несправедливостта.

Това овластяване на личността е уникално за западната цивилизация. То направи човека гражданин, равен по права с други граждани, защитен от върховенството на закона и свободата на словото от едно тиранично управление. Тези постижения са плод на многовековна борба, но всички те произтичат от учението, че Бог толкова цени душата на човека, че изпрати своя син на смърт, за да можем ние да живеем. И така, възвисявайки човека, християнството му даде глас.

Преди това глас имаха само онези, които имаха власт. Но в западната цивилизация хората с чувство за справедливост, чест, дълг, и феърплей имат правото да гласуват честно и почтено. Реформаторите имат възможност за реформи, инвеститорите имат възможност да инвестират, а предприемачите имат възможност да създават търговски предприятия, нови продукти и нови професии.

Резултатът е, че се превърнахме в страна на възможностите. САЩ привлякоха имигранти, които споделиха нашите ценности и ги вмъкнаха в своя живот. Нашата култура беше погълната от различни народи, които станаха едно цяло.

През последните десетилетия изгубихме от поглед това историческо постижение, което даде на индивида разширени възможности. Религиозните, правните и политическите корени на това голямо постижение вече не се преподават в училища, колежи и университети и не се уважават от нашето правителство. Гласовете, които достигат до нас през хилядолетията и ни свързват с нашата култура, са заглушени от „политиката на идентичността“, „политическата коректност“ и „войната срещу терора“. Молитвата се изтласква от училищата, а християнските религиозни символи - от обществения живот.

Християнството постепенно се маргинализира. Всяка година става все по-трудно да се намери коледна картичка, на която да пише „Весела Коледа!“, а не „Сезонни поздрави“. Вместо коледни песни ние получаваме холивудски коледни песни. В някои църкви християнството се превръща в християнски ционизъм и преклонение пред Израел. Наближаваме времето, когато християнската Коледа няма да може да се празнува, защото в едно многообразно общество тя не е всеобхватна и следователно е политически некоректна, ако не се третира като престъпление от омраза.

Средствата за защита в конституцията бяха отслабени от хегемонистичните политически амбиции. Безсрочните арести, изтезанията и убийствата вече са призната практика в правителството на САЩ. Историческото постижение на „надлежен съдебен процес“ беше ограничено. Появи се отново тиранията.

Разнообразието вътре страната и хегемонията в чужбина поглъщат ценностите, унищожават нашата култура и върховенството на закона. В света има достатъчно пространство за културното многообразие, а не само в една страна. Вавилонската кула няма култура. Човек не може да бъде християнин един ден, на другия да е езичник, а на следващия ден мюсюлманин. Кашата с културните и религиозните ценности не дава никаква причини за права, освен грубата сила на предхристиянското минало.

Всички американци имат огромен интерес към християнството. Независимо дали поотделно сме вярващи в Христос или не, ние сме бенефициенти на онази морална доктрина, която обузда властта и защити слабите.

Властта е кон, воден от злото. През XX век конят вървеше трудно, но през XXI век има увеличение на скоростта. През XX век милиони хора бяха унищожени от войните, които обслужваха амбициите на политическите лидери и идеологическите движения. Много от тях бяха убити, просто защото принадлежаха към определена класа или раса, които бяха демонизирани от интелектуалците и политическата власт. В първите години на XXI век стотици хиляди мюсюлмани в седем държави бяха убити, а милиони разселени, за да послужат като програма на неоконсерваторите за разширяване на хегемонията на Вашингтон и Израел.

Властта, която е секуларизирана и е освободена от цивилизационните традиции, не се ограничава до морални и религиозни нарушения. Ленин направи това много ясно, когато определи значението на своята диктатура като „нещо неограничено, нямащо никакви закони, нямащо абсолютно никакви ограничаващи правила, разчитащо на насилието и непосредствено основана на насилието власт“. Желанието на Вашингтон за хегемония над американските граждани и останалия свят се основава изцяло на употребата на сила и възкресява неподлежащата на контрол власт.

Акцентът на християнството върху ценностите на индивида прави тази власт немислима. Независимо дали сме религиозни или не, нашият празник на Рождество Христово почита религия, която ни направи господари на нашите души и на нашия политически живот на Земята. Тази религия трябва да се спазва дори и от атеистите.

Влизаме в 2020 г., когато западната цивилизация, продукт на хилядолетни усилия, е в упадък. Дегенерацията е навсякъде и е пред очите ни. Западът потъва в тирания и дегенерация и от западните народи зависи дали ще защитят своята свобода и своите души, или ще се потопят в тиранията, която отново надига своята грозна и всепоглъщаща глава?

Благодаря за Вашата подкрепа през 2019 г. Пожелавам на всички Весела Коледа и успешна Нова година.

Превод за “Труд” - Павел Павлов

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения