Кои зодии говорят с Бог

Овен

Факсове от Космоса

Овенът получава факсове от Космоса, но не е сигурно кой му ги праща. След като приеме поредното послание, той се активизира. Чатка една-две секунди на място, копитцата му хвърлят искри, после се втурва се с втора космическа да изпълнява, без за секунда да спре да помисли дали си струва. Астролози се опасяват, че представителите на този знак може да са в постоянен контакт с висш извънземен разум. Тази много интелигентна раса е с невероятно чувство за хумор и обича да пуска мухи на Овните, да го обърка с второ, коренно противоречиво разпореждане, и после да му гледа сеира.

Телец

Сънува пророчески

Телецът сънува. Всички свои проблеми разрешава насън. Сънищата му са интересни, понякога смахнати, но обикновено предсказват бъдещето или ги предупреждават за надвиснали беди. Трябва само да знаеш как да ги разтълкуваш. За съжаление, има Телци, които не могат да запомнят какво са сънували. Те биха могли да тренират това умение, като се запознаят с практиките за развиване на осъзнатото сънуване. С Бог Телецът си говори само, когато е безкрайно нещастен - при болест, кончина на близък или големи емоционални сътресения. В такива моменти ходи на черква, пали свещи, дори се изповядва.

Близнаци

Сърди му се

Близнакът не говори с Господ, защото му е сърдит. Има лична вражда с него, заради някои несправедливости: например, защо има хора, които гладуват, защо умират дечица, а разни злодеи по затворите доживяват до преклонна старост, и защо на него, Близнака, не му помогна да стане радиоводещ, че да си начеше крастата. Не му минават отговори от рода на "Неведоми са пътищата Божии", затова Близнакът стига дотам, че да отсече категорично: "Бог няма, няма и научни доказателства за съществуването му". Ако продължите да го дразните, ще ви затапи с аргумента: "Някой да го е виждал?"

Рак

Пазари се с Господ

Ракът всекидневно разговаря с Господ. Най-вече, за да се пазари с него. "Господи, - казва Ракът, - много те моля, нека да не се налага днес да свърша тази неприятна и сложна задача, дето ми я възложиха в работата. Ако ме спасиш, обещавам да не пуша цигари цяла седмица." Господ най-често се съобразява с тези молби, но само за да види докъде ще му стигне на Рака нахалството. Трябва да признаем, че осмоногият честно се опитва да спази обещанието си към Бог, поне в първите няколко часа. После намира вратичка, примерно: "Обещах да не пуша цигари, за пури не съм споменавал.”

Лъв

Поглежда в огледалото

Лъвът често си говори. Точка. Когато разговаря със себе си, той знае, че говори с Господ Бог. Това общение се случва по над 40 пъти на ден, сиреч, всеки път, когато Цар Лъв се види в огледалото. Какво си казва? Това са интимни неща, не са за чуждо ухо, но в основни линии може да се обобщят с фразата на Велко Кънев от "Да обичаш на инат": "Пък си и хубав, бе!" Повечето Лъвове вярват в знаците на провидението, в астрологията, в баячките на кафе и на айран, в гледането на пъп и табани и в леенето на куршуми. Ако съдим по тези им влечения, Лъвовете са сред мистичните знаци.

Дева

Тайно вярва в зодии

Девата не си говори с Бог - тя е просветена дама. Или господин. Всички Деви много се гордеят със своето трезвомислие. За всекидневна помощ по-скоро разчитат на собствените си сили, на помощта на близките си, на лекарите и на съвременните науки и технологии, отколкото на някакъв небесен старец с брада. От друга страна, при възникване на трагедия от общ характер, като загуба на работа, любим човек или друго сътресение, те започват настървено да си четат зодиакалните прогнози или набират номера на личния си астролог. Девите не си говорят с Бог, те си говорят с астролога.

Везни

Има много богове

Везната има много Богове. Те се казват Армани, Долче и Габана, Ягуар, Епъл, Стейнуей, Ямаха... В зависимост от интересите си, представителите на този знак обожествяват признатия за номер едно производител в съответния бранш. А иначе действат на своя глава, без да се съобразяват много-много с разни Божии заповеди. Понякога Везните са показно набожни и спазват всички пости, ходят на църква, дори и извън големите празници. Но това не означава, че между тях и Господ протича комуникация. Подчертаваме, че казаното дотук е грубо обобщение. Сред Везните също има вярващи хора с чисти сърца.

Скорпион

В телепатична връзка

Скорпионът не си говори, той е в постоянна телепатична връзка с Господ. Между него и Бог няма тайни, само понякога възникват малки конфликти: Скорпионът се сърди, а на Бог не му пука. Представителят на този Воден знак няма нужда от посредници с Небесата. Затова отношението му към Божиите служители често е пренебрежително и въобще да не стъпва в църква. Това дава основание на някои да го наричат антихрист и да го подозират във вещерство. В интерес на истината мистичният Скорпион има уклон към тъмната страна и може да бъде открит по места, където върлуват нечисти сили.

Стрелец

Бог му отговаря

Стрелецът си говори с Бог и в това няма нищо необичайно. По-подозрителното е, че Бог му отговаря, което пар екселас си е белег за шизофрения. Всеки Стрелец, независимо дали е вярващ, или не, има вроден стремеж към мистичното, който го кара да вижда чудеса под път и над път. За него духовният живот понякога е по-реален от материалния. Всички Стрелци водят бурен вътрешен живот, независимо че външно изглеждат безгрижни и нехайни. Светът им е пълен с предзнаменования, предчувствия и необясними явления. Те обичат да се образоват, особено в областите на религията и философията.

Козирог

Дава акъл

Козирогът има тайно споразумение с Господ - за ненамеса. Козирогът не пречи на Бог, нека и Бог да не пречи на Козирога. Козите се водят от народната мъдрост "око да види, ръка да пипне" и мразят всякакви небивалици, свързани с невидими светове, ангели, телепатии и вълшебни преображения. В последното им се налага да повярват в случаите, когато са се понапили и са си легнали с красив мъж/жена, а се събуждат до космат звяр от Преизподнята. Въпреки политиката за ненамеса, все пак и Козирогът разговаря с Бог - понякога старецът има нужда от наставления как да си върши работата.

Водолей

Спори за идеи

Водолеите са силно вярващи хора. Те вярват в Бог, Буда, Аллах, Грийнпийс, Червения кръст, Черната дупка, Рая, Северното сияние и правото на атеизъм за всяко човешко същество. Вярват също така в невидими сили като гравитацията, ускорението, черната и бялата магия. Но има и Водолеи, които се стараят да бъдат добри християни, да се черкуват (понякога) и да палят свещички в сандъчето за умрелите. Те разговарят редовно с Господ - предимно водят идеологически спорове. Тези спорове вървят доста трудно, защото Бог почти никога не привежда разумни аргументи в защита на своята теза.

Риби

Чуват глас

Рибите си говорят с Господ, когато Господ успее да се вмъкне в натоварения им график. Между сутрешните разговори със себе си, дневните пререкания с компютъра или другото основно пособие на труда, среднощните пиянски дебати с приятелите, и някой и друг контакт с чисти и нечисти висши сили не остава много време за общение с Бога. Но дори и Рибите понякога се кротват, застиват в покой - който околните погрешно приемат за летаргия, и потъват във вътрешния си свят. Точно тогава в главата им прогърмява страховит глас: Ти джендър ли си, соросоид ли си, либераст ли си?

Коментари

Задължително поле