Кои са най-редките зодии

Овен

Не са разпространени

Между 21 март и 19 април се раждат доста по-малко бебета, отколкото през останалата част на годината. Природата си знае работата. Ако имаше по-голям процент родени под този знак, всички останали нямаше да успеем да си намерим място под слънцето. Овните са активни, инициативни, независими, агресивни, смели, безотговорни и много, ама много дразнещи хора. Въпреки коравата глава и завитите назад рога, те приличат на малки котета: игриви и разглезени, но и много чаровни. Дй им само да преследват нещо - играчка, цел, мечта или желан човек.

Овенът е един от трите най-редки знаци.

Телец

В златната среда

Представителите на този знак са известни със своята умереност и уравновесеност. Телецът не е човек на изстъпленията, той не обича да се изхвърля, да прави неразумни жестове или рисковани постъпки. За Телеца златната среда е чудесно и достойно място за пребиваване. Той не е свръхамбициозен и суетен, като Лъва, не държи да е байрактар на четата, подобно на Овена, нито пък е потаен като Скорпиона. Това, че не е нито най-широко разпространеният, нито най-рядко срещаният зодиакален знак, идеално го устройва. Всъщност, през месец май се раждат най-благите бебета.

Близнаци

Под път и над път са

Близнаците не са най-рядко срещаният зодиакален знак. Те, впрочем, не са и сред 6-те най-малко разпространени знаци в зодиака. По-скоро би могло да се каже, че са от другата половина - тази на неуникалните. Но всеки Близнак е самостоятелна слънчева система от най-малкото две звезди. Сравненията с други някакви двойни слънчеви системи няма начин да се отнасят до него. А пък твърдения от рода на това тук: че имало много такива като него, въобще не го вълнуват. Притеснението от свръхпопулацията на Близнаци си остава единствено за представителите на останалите зодиакални знаци.

Рак

Прекалено много са

От една страна са печални, болни теменуги, свръхчувствителни мимози и егоцентрични лепки. От друга - са верни съпрузи, грижовни майки и отговорни служители. Те са милостиви и добри по душа, но и дребнави и мнителни. Според статистиката на ФБР под знака на Рака са родени най-опасните престъпници. Всичко идва от маниакалната им и противоречива природа. От гледна точка на останалите знаци Раците са луди хора, чието място е зад дебелите стени на някоя обезопасена стая. По неблагоприятно стечение на обстоятелствата, Ракът е един от доста разпространените знаци.

Лъв

Не е уникален

Колкото и да му се иска да е уникален, Лъвът не е от най-рядко срещаните знаци. Напротив. Хората със зодиакален знак Лъв, Рак и Скорпион преобладават. Юни, юли, август и септември са 4-те месеца, през които се раждат най-много деца. Тази статистика ни най-малко няма да попречи на Царя на животните да се чувства избран, единствен и невероятен. Лъвът има способността да вижда и чува избирателно. Той забелязва и запомня само тази информация, която е в негова полза и го представя в най-добрата му светлина. Така че, ако питате него, написаното тук изобщо не го е чел. Точка.

Дева

Най-често срещани

В група от 70 произволно събрани хора шансът двама от тях да са родени на една и съща дата е 99,9%. На 200 души тази вероятност е 100%. В група от 23-има човека има 50% възможност рождените дати на двама от тях да съвпадат. Това се нарича Парадокс на рождения ден. Друг такъв парадокс е, че вие, Девите, сте най-често срещаният зодиакален знак. Датите, на които най-често се раждат деца, са 9, 19, 12, 17 и 10 септември, като 09.09 е денят, в който има най-много раждания. Без вашето масирано присъствие светът би бил едно твърде хаотично и недисциплинирано място.

Везни

На второ място

Дали заради благия си нрав, или защото са така отстъпчиви, Везните често се оказват на второто място. След Девите, те са вторият най-често срещан зодиакален знак - много са родените през последната седмица на септември и в началото на октомври. Но свръхпопулацията на Везни е причината те да са и вторият най-богат знак в зодияка. 11 милиардери от списъка на 100-те най-богати хора на "Форбс" са родени под този знак, в това число наследницата на L’Oreal Лилиан Бетанкур, шефът на H&M и наследницата на Walmart Алис Уолтън. Везните са обречени да живеят в охолство и красота.

Скорпион

Пренаселиха света

Колкото и да са уникални като индивиди Скорпионите, напоследък светът се пренасели с тях. Голям процент от децата на новото хилядолетие принадлежат на този очарователен Воден знак. Обяснението е свързано с датата 14 февруари. С нарастването на популярността на празника на влюбените се увеличава и броят на заченатите около Св. Валентин, съответно и броят на родените през ноември. Най-често бебетата Скорпиони се появяват на датите 1, 7, 19, 20 и 21 ноември. Скорпионът може би все още не е най-разпространеният зодиакален знак, но е един от много разпространените.

Стрелец

Редки птици са

В челната тройка на редките птици е и Стрелецът. Не са на изчезване, понеже системно и безотговорно рискуват живота си, а защото най-малко бебета в глобален мащаб се раждат в периода от 22 до 28 ноември. Това че са толкова малко е жалко, след като Стрелците са най-късметлийският знак в зодияка. Оптимизмът им, макар и често безпочвен, е причината Стрелците да са щастливото овчарче на зодияка. Някои астролози твърдят, че представителите на този знак привличат или отблъскват парите, в зависимост от желанието и нагласата си. Дори ги наричат "магнити за пари".

Козирог

Не са много – за радост

Има три дни в календара, когато се раждат най-малко бебета. Това са 24 и 25 декември и 1 януари - и трите дни са в знака на Козирога. През зимните месеци декември и януари са регистрирани почти двойно по-малко раждания, отколкото през пролетно-летния сезон. Козирогът е петият най-рядко срещан знак в зодияка. Това е благоприятно както за останалите, потърпевши от Козирога зодиакални знаци, така и за самия Козирог. Присъствието на повече рогати събратя би означавало и наличие на повече конкуренция, а това съвсем не е приемливо за един Козирог.

Водолей

Най-редкият знак

През януари се раждат най-малко бебета, февруари пък е най-краткият месец. Водолеите са най-рядко срещаният зодиакален знак. Те са известни като хората, които трудно се обвързват. Готови са да се посветят на спасяването на планетата или на облекчаването на страданията на онеправданите по света, отколкото на грижи за най-близките си хора. Това твърдение е леко преувеличено. Един от малко известните за тях факти е, че са изключително лоялни в любовта. Но всяко стадо си има мърша. Както е известно, нещата зависят и от влиянията на останалите планети.

Риби

Многобройни са

Дори Нептун не може да знае какви мистериозни кълба от мисли, идеи и фантасмагории се въртят в главата на една Риба. Дванайстият знак в зодиака е обвит в тайнственост, трансцедентална бъркотия и интелектуални мъгли. Рибите са цветът на зодияка, знакът, който обърква, но и очарова представителите на всички други зодиакални знаци. Макар и да са дразнещи, неорганизирани, депресивни и плачливи, представителите на този Воден знак са сред любимците на оставалите. Те са сред най-разпространените знаци - четвърти поред, след Скорпиона, Девата и Близнаците.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп