Колин Фърт губи дъщеря си при терористична атака

Стрийминг услугата Peacock и британският телевизионен канал Sky пуснаха първия тийзър на драматичния сериал "Локърби: Търсене на истината" с участието на Колин Фърт. Проектът е базиран на книгата „The Lockerbie Bombing: A Father's Search for Justice“ от 2021 г. и описва последиците от най-смъртоносната терористична атака в историята на Великобритания – бомбардирането на „Пан-Ам“ – полет 103 през 1988 г. При атаката загиват 259 пътници и членове на екипажа, както и 11 жители на село Локърби, където се разбива самолетът.

Колин Фърт играе д-р Джим Суайър, чиято дъщеря Флора е убита при терористичната атака. След катастрофата той става говорител на семействата на жертвите и започва дълга борба за справедливост, рискувайки живота си.

Сериалът има 5 епизода и проследява борбата на родителите за справедливост за смъртта на детето им. Поредицата изследва събитията от бедствието и последиците от него и предоставя "интимен портрет на мъж, съпруг и баща, който рискува всичко в памет на дъщеря си и неговото непоколебимо търсене на истината и справедливостта."

Главната женска роля се изпълнява от Катрин Маккормак. Премиерата е насрочена за 2 януари 2025 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино