Колите на "Гугъл" отново са по пътищата в България

Снимка: БНТ

Автомобилите на "Гугъл" се завръщат по пътищата на България и ще останат до края на октомври. В обиколката са включени близо 50 града на страната. Целта е да се актуализират изображенията в градска среда, както и по пътищата и магистралите.

Трите автомобила ще изминат стотици километри, за да архивират огромен обем от информация. 

Първите кадри от пътищата на България са заснети през 2012 г., а услугата стартира в интернет година по-късно. Днес актуализираните данни дават много повече възможности - като например виртуални разходки из пешеходни зони както и природни забележителности недостъпни за коли.

Камерата, монтирана на покрива на колата, запечатва 360-градусови изображения. Обработката им отнема месеци преди да се качат в интернет.

Събраните изображения се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите.

От компанията предлагат допълнителна функция за анонимност, която може да бъде активирана чрез бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

"Настоящата актуализация се фокусира върху по-големите градове и най-популярните места. Целта е новите изображения да покажат с точност какво се е променила през годините", обясни Габриела Киореан, комуникационен мениджър на "Гугъл" за Централна и Източна Европа.

Колите на технологичния гигант ще останат в България до края на октомври.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България