Ротари клуб дари на Община Велико Търново проект за възстановяване на емблематичната зала във Военния клуб Театралният салон изгоря при пожар преди 5 години и от тогава е неизползваем

Правителственият „Фалкон“ с премиера Борисов на борда приземен ръчно на летище София

Търговец на гласове наказан с 11 месеца затвор условно

Велико Търново влезе като дестинация в каталозите на най-големия румънски туроператор

Деси Слава откровено за следродилната депресия Трябваше да отмине по-бързо, признава певицата

7 водещи архитектурни бюра подадоха проекти за реконструкция на пл. „Св. Неделя“

Руски военни се разположиха в американска база в Сирия (ВИДЕО)

Вандали откраднаха бастуна на Пенчо Славейков в центъра на столицата

Стефан Данаилов излезе от комата

Задържаха крадец на бебешка количка от жилищен вход

Владислав Горанов: Проблемът с фалшивите болнични не е само в България

Невиждани снимки на Андреа без фотошоп

Съдът в Перник разпореди повторно броене на бюлетините за общински съветници

Стефан на Гала с равносметка за последната година

Борис Джонсън няма да удължава транзитния период след Брекзит

233-ма са осъдени по обвинителни актове на Гешев

Иван Гешев, кандидат за главен прокурор

Кандидатът за главен прокурор отлично изпълнява служебните си задължения

Няма допуснати нарушения и наказания

Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати информация на председателя на ВКС Лозан Панов за работата на кандидата за главен прокурор Иван Гешев. Преди дни Панов поиска от колегите си конкретни подробности от професионалната работа на Гешев, чието изслушване предстои на 24 октомври.

От 230 прокурорски актове, докато е бил в Софийска районна прокуратура от 2006 до 2009 г., прокурор Гешев е внесъл в съда 134 обвинителни акта, 6 споразумения и 70 предложения за административно наказание, се казва в отговора. В Софийска градска прокуратура има 15 обвинителни акта и 5 споразумения. 233 е общият брой на осъдените, с влязъл в сила съдебен акт. От комисията напомнят, че Гешев е един от прокурорите, изготвили обвинителния акт по делото „КТБ“, който е с обем от 85 тома и съдържа 10 821 листа. Процесът вече се води в спецсъда срещу 18 лица, сред които банкера беглец Цветан Василев.

От комисията считат, че няма основание за разглеждане на актове на прокурор Гешев по същество, защото последна атестация, приета с решение на ВСС, е с комплексна оценка „много добра“. След периода на последното атестиране нямало данни за влошаване качеството на работата му, а точно обратното – за отлично изпълнение на служебните му задължения, както и за проявен висок професионализъм. Липсвали допуснати от Гешев нарушения, както и основателни жалби срещу него. Нямало и образувани дисциплинарни производства и наказания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.