Барние: Последните предложения на правителството на Борис Джонсън за Брекзит са неприемливи

Министър Кралев за починалия боксьор: Вероятно се е качил на ринга неподготвен

В час ли са политиците? Любимите часовници на хората във властта по света

Престижен френски журнал хвали наш просветен министър Георги Живков е министър на просветата през 1893 г.

Гръцки министър: България няма необходимите средства да се включи в споразумение за наблюдение на въздушното пространство на Скопие

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Република Корея

Планински спасители откриха две жени, изгубили се в Балкана

Приключи евтаназията на хиляди прасета във видинска ферма

МВР: Трафикът към столицата и големите градове се засилва, карайте със съобразена скорост Натоварено е движението край Симитли, съобщават от полицията

За връзката между освобождаването на Джок Полфрийман и избора на главен прокурор Битката на калпакчиевците не е срещу Гешев, те искат съдебната система по свой образ и подобие

Две деца и родител във Варна са заболели от морбили

Над 1600 посетиха Провадия-солницата Силно земетресение преди 7000 години е разрушило най-старата халколитна цивилизация

Кола се вряза в трактор на пътя Русе – Николово, пътничка е в тежко състояние

Тир се преобърна край Бургас

Вижте листата на ГЕРБ за местните избори в София

Кока-Кола е спестила 29 млн. литра вода

Кока-Кола е спестила 29 млн. литра вода в производствените центрове в Костинброд и Банкя през 2018 г. Кока-Кола се стреми да намалява използваното количество вода във всеки етап от производството на продуктите, както и да я употребява повторно, става ясно от представения днес Доклад за устойчиво развитие за 2018 г. Компанията е успяла да постигне рекордно понижение, достигайки до само 1,76 литра вода, необходими за производството на един литър напитка.

Отчетените резултати представляват понижение с 5% на потреблението на вода, което се равнява на повече от 29 млн. литра спестена вода за цялата година или средното годишно потребление на питейна вода на 800 българи. Само за 2018 г. компанията успява да използва повторно и близо 40 млн. литра от ресурса, съобщиха от компанията.

„Като водеща компания на българския пазар, вярваме че наша роля е да бъдем отговорни към околната среда, за да я запазим за бъдещите поколения“, сподели Юрг Буркхалтер, изпълнителен директор на Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани в България.

Кока-Кола е първата компания в страната, която е въвела рециклиране и на мокрите етикети от напитките в стъклени бутилки, като през 2018 г. компанията е успяла да рециклира 95% от генерираните отпадъци в производството, отбелязвайки ръст от над 24% от 2010 г. насам.

Oт доклада стана ясно и, че през 2018 г. компаниите в системата на Кока-Кола са генерирали над 524 млн. лева приходи в страната. Плащанията към доставчици са 251 млн. лева, от които 59% са към български доставчици и остават в страната. 543 са били новите работни места в компанията, като общо за всички служители са изплатени около 102 млн. лв. за заплати.

През 2018 г. Системата на Кока-Кола в България е инвестирала и над 360 хил. лева в инициативи в подкрепа на обществото. 1139 служители на компаниите са се включили в обществено значими проекти и са били доброволци по каузи общо 4450 часа, а това се равнява на общо 556 работни дни, допълниха представители на компанията.

30 нови продукта е пуснала компанията през 2018 г., като продължават стратегията си за намаляване на калориите в тях.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.