Константин Проданов се срещна с представители на българската общност и на СИРИЗА в Атина

Председателят на ПП Алтернатива за българско възраждане и водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ за 23-ти МИР София-град и 27-ми МИР-Стара Загора Константин Проданов, се срещна с представители на българската общност в Гърция. Пред препълнената зала в столицата на южната ни съседка – Атина, Проданов заяви: „Аз също като вас съм живял много време, единадесет години извън България. Затова и много добре разбирам как се чувствате вие далеч от Родината си“.

Съгражданите ни в Гърция проявиха интерес както към лидера на АБВ като личност, така и към програмата на Коалиция „АБВ-Движение 21“. Те изразиха задоволство от факта, че политическа сила е проявила сериозен интерес към проблемите на сънародниците ни в Гърция.

По време на визитата Проданов присъства на театрален спектакъл, организиран от политическото обединение. Представена бе пиесата „Големанов“, която е особено актуална предвид политическата обстановка в България и предстоящия предсрочен парламентарен вот.

Събитието бе уважено и от представители на висшите ръководни органи на партия СИРИЗА, които проведоха среща с българската делегация. На разговорите с Константин Проданов присъстваха секретарят на ЦК на гръцката политическа сила Панос Ригас и международният й секретар Янис Бурнус. По време на разговорите бе обменена информация за политическата обстановка в двете съседни държави. Разгледани бяха и възможни мерки за сътрудничество за преодоляване на мигрантската криза. Представителите на двете партии обсъдиха и възможностите за подкрепа от страна на СИРИЗА за присъединяване на Алтернатива за българско възраждане към някое от политическите семействата в обединена Европа.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле