Конфискуваха един тон риба, отива за пенсионерите

Полицаи засекли нарушителите в Айтос

Полицаи са засекли бракониери на входа на град Айтос. Нарушителите превозвали с камион тон и 200 килограма риба от вида „сребриста каракуда” и „платика”. Рибата е конфискувана и предадена на "Домашен социален патронаж"- Бургас, който храни пенсионерите в града.

Зад волана на камиона- „Мерцедес Спринтер”, с хасковска регистрация, бил 46 годишният Б.А. от Бургас, с него се придвижвал и 52 годишният Д.Ч., също от морския град. При проверка, в товарния отсег на автомобила, в 50 пластмасови каси, лъснала рибата. Двамата мъже твърдели, че тя е наловена в язовир „Цанко Церковски” край Карнобат и че е предназначена за пласиране в Русе за предстоящия празник Никулден.

От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на ИАРА - Бургас и ОДБХ – Бургас, които изпратили представители на място. Установено е, че рибата е уловена в язовир „Мандра”. Уловът с мрежи в язовира е строго забранен.

Коментари

Задължително поле