Пожар избухна на два кораба в Черно море, 10 души загинаха

Легализиране на проституцията и притежаването на оръжие иска главният прокурор на Украйна

Великомъченик Славиша

На 22 януари 2019 да почерпят

Западът против глобализацията И Путин няма да участва в срещата в Давос

Задължават със закон президента на Киргизстан да носи националната шапка

Георг Георгиев: Поне година таксите за българите във Великобритания няма да бъдат променяни

5-годишно дете почина от пневмония след прекаран грип

Ципрас: Македонците разграничават своята идентичност от древногръцкото наследство

Транспортната комисия в ЕК решава за бъдещето на пакета „Мобилност“

ЕС отхвърля възможността за преговори с Лондон по сроковете на предпазния механизъм

Седмица на македонското кино стартира в София

Държавата клечи пред Тома Белев и жена му „Еколозите“ усвояват 100 милиона евро за биоразнообразие

Красиви изпълнения на кънки откриха ледената пързалка в Благоевград (СНИМКИ)

Талибаните и специалния пратеник на САЩ разговарят в Катар

Концерт на „Гундеча Брадърс“ в София, Пловдив и Варна Прочутите индийци гостуват за Международния ден на йога

Едни от най-известните индийски класически музиканти „Гундеча Брадърс“ идват в България за три концерта – в София, Пловдив и Варна. Тримата братя Умакант, Рамакант и Ахилеш Гундеча са носители на голямата индийска правителствена награда Падмашри за приноса си в съхранението на най-древния индийски музикален стил дхрупад, който се предава само от учител на ученик. Типично за стила е, че при сливането на човешкия глас с тембъра на инструментите се получават вибрации, които водят до изчистване на енергийните потоци в тялото и съзнанието и прилив на радост.

Концертите са на 19 юни от 19 ч. в Зала България в столицата, на 21-ви от 19,30 ч. в зала „Борис Христов“ в Пловдив и на 23 юни от 19,30 във Фестивалния и конгресен център във Варна. Братята Гундеча ще проведат и семинари – на 20-и от 10 до 18 ч. в София в Интер Експо Център и на 24-и в същите часове в в зала 7 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

„Гундеча Брадърс“ са у нас по покана на Индологическа фондация “Изток-Запад” послучай Международния ден на йога. Той ще бъде отбелязан от 21 до 24 юни в 33 български града и няколко села. Денят на йога е 21 юни. Той се празнува от 2015 г., когато беше обявен от ООН за международен празник.  В България ще бъде отбелязан с множество културни събития, семинари, йога практики. Основното събитие ще се проведе в София на 24-ти юни от 10 ч. в Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе“ No 147. То е под патронажа на посланика на Република Индия в България India in Bulgaria (Embassy of India, Sofia) Н. Пр. г-жа Пуджа Капур. Почетен гост ще бъде вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова.
Подробна информация за събитията около Международния ден на йога и кои градове участват може да намерите във фейсбук – https://www.facebook.com/events/176555873046909/.

Кои са „Гундеча Брадърс““?

Те са продължители на школата на Дагар, в която вече 19 поколения учители предават свещеното познание за дхрупад и до наши дни посредством класическата традицията учител-ученик.

Освен интензивното обучение, което провеждат в техния Гурукул в Бхопал, Индия, братя Гундеча организират и международни семинари в Европа, САЩ, Австралия, Япония, Египет, Сингапур, Бангладеш, О.А.Е., Хонконг. Образователните им семинари са фокусирани върху същността на нада йога (йога с музика) и дхрупад, на връзката между тях и техниката на пеене.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.