Развръзката на тенис ATP Finals в Лондон е акцентът в уикенд програмата на спортните канали на A1

Хванаха в нарушения две автошколи в Пловдив и Пазарджик

Строители оставиха без ток 3100 домакинства в Софийско

Илияна Йотова предложи общи туристически маршрути с Иран На среща с иранския вицепрезидент

Рибарите започнаха Коледните пости

15 години затвор за шофьор, прострелял друг заради отнето предимство Жертвата оцеля след животоспасяваща операция

МРРБ: Няма да има нови такси за мостове, тунели или планински проходи

Община Благоевград обясни за бойствалото дете от център за настаняване

14-годишна почина след токов удар в банята в село Катуница

Преславското съкровище се завърна от Лувъра

30-годишен шофьор без книжка блъсна полицай при бягство от проверка Водачът бил с 0,51 промила алкохол

Фандъкова: Няма как да искаме по-чист въздух, ако караме старите коли в градовете си

Отварят за безплатни посещения къща-музей „Петко Р. Славейков“ в Търново Експозицията може да се разгледа без платен вход на 17 ноември по случай 191 г. от рождението на бележития българин

Покрай антики полицаи откриха 600 литра ракия

Седемчленна комисия избира кандидатите за европрокурори до 31 декември

Концерт на „Гундеча Брадърс“ в София, Пловдив и Варна Прочутите индийци гостуват за Международния ден на йога

Едни от най-известните индийски класически музиканти „Гундеча Брадърс“ идват в България за три концерта – в София, Пловдив и Варна. Тримата братя Умакант, Рамакант и Ахилеш Гундеча са носители на голямата индийска правителствена награда Падмашри за приноса си в съхранението на най-древния индийски музикален стил дхрупад, който се предава само от учител на ученик. Типично за стила е, че при сливането на човешкия глас с тембъра на инструментите се получават вибрации, които водят до изчистване на енергийните потоци в тялото и съзнанието и прилив на радост.

Концертите са на 19 юни от 19 ч. в Зала България в столицата, на 21-ви от 19,30 ч. в зала „Борис Христов“ в Пловдив и на 23 юни от 19,30 във Фестивалния и конгресен център във Варна. Братята Гундеча ще проведат и семинари – на 20-и от 10 до 18 ч. в София в Интер Експо Център и на 24-и в същите часове в в зала 7 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

„Гундеча Брадърс“ са у нас по покана на Индологическа фондация “Изток-Запад” послучай Международния ден на йога. Той ще бъде отбелязан от 21 до 24 юни в 33 български града и няколко села. Денят на йога е 21 юни. Той се празнува от 2015 г., когато беше обявен от ООН за международен празник.  В България ще бъде отбелязан с множество културни събития, семинари, йога практики. Основното събитие ще се проведе в София на 24-ти юни от 10 ч. в Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе“ No 147. То е под патронажа на посланика на Република Индия в България India in Bulgaria (Embassy of India, Sofia) Н. Пр. г-жа Пуджа Капур. Почетен гост ще бъде вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова.
Подробна информация за събитията около Международния ден на йога и кои градове участват може да намерите във фейсбук – https://www.facebook.com/events/176555873046909/.

Кои са „Гундеча Брадърс““?

Те са продължители на школата на Дагар, в която вече 19 поколения учители предават свещеното познание за дхрупад и до наши дни посредством класическата традицията учител-ученик.

Освен интензивното обучение, което провеждат в техния Гурукул в Бхопал, Индия, братя Гундеча организират и международни семинари в Европа, САЩ, Австралия, Япония, Египет, Сингапур, Бангладеш, О.А.Е., Хонконг. Образователните им семинари са фокусирани върху същността на нада йога (йога с музика) и дхрупад, на връзката между тях и техниката на пеене.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.