Корнелия Нинова в Аврен: Нека всички се обединим и като българи да защитим своите сънародници тракийци

"Честит празник на Независима България - голямо, национално и държавно постижение, което трябва да браним всеки ден и днес. Скъпи тракийци, дошли на този ден, тук, от цял свят, моля, приемете нашето уважение за това, че почитате героизма и паметта на предците си, загинали тук.  Поздравявам ви, че тачите традициите и ги препредавате на деца и внуци. Над вашите семейства тежи една несправедливост". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на Националния тракийски женски събор-поклонение в с. Аврен, който се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Тя добави, че  вярва, че всички институции ще се обединят в усилията да получат тракийските българи обезщетения за претърпените загуби.

"Миналата седмица внесохме закон в Народното събрание за правото на тракийците от Беломорска Тракия да предявяват своите искания безсрочно. Нека всички политици да се обединим за това и като българи да защитим своите сънародници. Знам, че където и да сте по света, носите България в сърцето си. Днес е голям ден за всички българи. Да ни е честит празникът на Независимостта", каза още Корнелия Нинова.

Коментари

Задължително поле