Корнелия Нинова дискутира с посланик Макаров възможността България да бъде мост в отношенията между Русия и ЕС

Председателят на НС на БСП се срещна днес с Н.Пр. г-н Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация. По време на разговора бяха обсъдени двустранните отношения между България и Русия, както и възможностите за задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете държави.

В рамките на разговора бе дискутирана и възможността България да бъде мост в отношенията между Русия и Европейския съюз.

Корнелия Нинова представи на посланик Макаров проекта "Визия за България", като ключов документ в алтернативната управленска програма на БСП. Корнелия Нинова уточни, че "Визия за България" поставя акцент върху формирането и въвеждането на ефективни политики, които са в интерес на българските граждани.

Председателят на БСП изтъкна, че проектът внася нова перспектива в образованието, науката, здравеопазването и икономиката, като поставя и приоритети в областта на вътрешната сигурност, обществения ред и външната политика.

Междувременно БСП излезе с позиция, осъждаща атентата в Крим , при който загинаха 18 души, а над 50 други бяха ранени.

"Остро осъждаме атентата в Крим, отнел живота на десетки и ранил над 50 души. Изразяваме подкрепата и съпричастността си към семействата на пострадалите и загиналите граждани. Ние, от БСП, винаги сме се противопоставяли и ще се противопоставяме на актовете на тероризъм, които не само демонстрират пълно незачитане на човешкия живот, но и подкопават основите на нашите общества. Насилието не признава граници, националност  или религия и затова трябва да се изправим пред това глобално предизвикателство заедно. Изразяваме най-дълбоките си съболезнования към жертвите и семействата им", гласи позицията на социалистите.

Коментари

Задължително поле