Корнелия Нинова на митинга в Бузлуджа: Президентът да назначи шеф на антикорупция Поемаме инициативата за съдебна реформа през септември, обяви лидерката на БСП

Корнелия Нинова се снима със симпатизант с тениска СССР и комунистическия знак сърп и чук. Снимка ПРЕСЦЕНТЪР НА БСП

“Отварям дискусия за бъдещия единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта и той да е сегашната дирекцията на ДАНС, която е за специално обследване по високите етажи на властта”. Това заяви вчера лидерката на БСП Корнелия Нинова в речта си пред над 40 000 участници в традиционния митинг на БСП на връх Бузлуджа. Според Нинова президентът трябва да назначи шефъ на този орган, защото е достоен човек и е избран пряко от над 2 млн. българи.

“Нека президентът Румен Радев да определи директора на това звено за борба с корупцията и нека неговите членове и колективен орган да избере парламентът с две трети мнозинство”, заяви Нинова. По думите й така ще се знае, че има споделена отговорност между институциите.

“От септември поемаме инициативата и правим онази истинска съдебна реформа, която ще спаси България от мафията, която краде по 10 млрд.лв. на година. Това са нашите парите. Ще направим всичко възможно да имате пенсии, децата ви да живеят спокойно, да ходите на лекар, да си получавате заплатите, работодателите да не ви наричат търтеи”, каза лидерът на БСП. Тя благодари на червените симпатизанти, които не са позволили и БСП да стане част от “управлението на суджука”, от новия дълг на българия и новата политика за продажба на земеделски земи. Според нея трябва да се сложи край на прехода и да се посочи нов път на България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.