Корнелия Нинова: Работихме и очаквахме да победим

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова заяви пред БТВ, че партията не е била готова да загуби на евроизборите. „Не, работихме и очаквахме да победим“, заяви Нинова.

„Единствената партията сме, която повиши доверието си спрямо предишните европейски избори с 50 127 гласа. Всички други партии в България губят, най-много губят ГЕРБ с над 100 000“, добави тя.Единствената партия сме, която има един депутат повече. Другите партии или запазват или губят. Имаме спечелени европейски избори в 63 общини и повечето от тях се управляват от ГЕРБ, изтъкна Корнелия Нинова. „От 28 държави в Европа, 28 социалистически партии – социалдемократически, БСП е на 5-то място, след Малта, Португалия, Испания и Кипър“, уточни Корнелия Нинова. Според нея българските социалисти стоят добре на картата на Европа.

Попитана дали еднолично е взела решението да подаде оставка, тя отговори: „Оставката е личен акт и го взех сама като решение. Сигурно има много грешки и много хора, които са виновни за тези резултати, но моето достойнство и морал в политиката е, че първият носи отговорност“. Нинова припомни, че заемайки позицията председател на БСП каузата и е била промяна на България.

Попитана дали й тежи загубата на изборите, тя отговори: „Да, тежи, но не съм дошла да казвам, че БСП спечели или сме морално победители. БСП загуби изборите, но заради обективността и тези 500 хил. души които ни подкрепиха, бих искала да направим обективен анализ“.

Коментари

Задължително поле