Корнелия Нинова след среща с шефа на ВАС: Получихме професионален анализ и добри препоръки

„Получихме професионален анализ и добри препоръки. Много задълбочен анализ на предложенията ни. Благодарим за тази среща, защото това са хората, които прилагат законите и в работата си са се срещнали с най-много проблеми от недобре оформени закони.“ Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след среща с председателя на Върховния административен съд Георги Колев и представители на институцията по повод предложения антикорупционен закон на БСП.

6v4a4370„Както и в предишния разговор със Съюза на съдиите, имаше препоръка да се разпише процедурата, по която президентът определя председателя на агенцията, предложена от нас, да има по ясни правила, по които това да се случва. Ние приехме тази бележка и ще бъде отразено в законопроекта. Това е възможно и конституционно“, обясни Корнелия Нинова.

Предложенията да се извадят евродепутатите от кръга лица, защото са в европейска институция и не могат да бъдат разследвани от тази агенция, както и да разпишем ясен механизъм за съхранение и унищожаване на събраната информация, за да не се злоупотребява с нея е било обсъдено още на срещата, обясни председателят на БСП.

Корнелия Нинова посочи, че по време на разговора представителите на ВАС са споделили, че обикновено до тях не се допитват преди да се приеме някой закон. „Когато ние внасяме законопроект, първо ще се допитваме до професионалисти, за да можем да внесем качествени и работещи такива“, подчерта лидерът на левицата и посочи, че окончателният вариант на законопроекта ще бъде гледан в събота на заседанието на НС на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика