Корнелия Нинова: Управляващото мнозинство от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС задълбочава конституционната криза

С тези промени управляващото мнозинство от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС задълбочават конституционната криза. Опитаха се с нови грешки да изправят грешката, която направиха с промените в Конституцията. Узакониха конфликта на интереси като допуснаха председателят на Сметната палата след като му изтече времето като служебен премиер сам да проверява служебния си кабинет и министрите си. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

„Това е стъпка напред към разграждане на държавността и убийство на институциите, смятат от БСП. Да е ясно, че отговорност носят тези, които гласуваха промените - ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. Ние бяхме против, хаосът се задълбочава", каза Нинова.

"Работа е на Главчев да си намери хората и редно да обсъди това с президента, за да не се получи нова криза и държавният глава да откаже да подпише такъв кабинет. Допускам, че предварително се водят такива разговори, за да бъде всичко наред. да не се подлъгват. Ще минат изборите и ще ви ги вземат тези социални придобивки", каза още Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика