На 24 април 2019 да почерпят

Елена Йончева: Моят свекър е управител на къщите, но преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно

Китай демонстрира военноморска мощ Показа за пръв път най-новия си ескадрен миноносец

Вижте най-големите лафове на Емо Чолаков Дългогодишният водещ на БТВ напуска ефира на телевизията

Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Корнелия по пътя на Сергей Идеологически скопена, организационно обезкостена, ляво-дясна е БСП

Какво представлява Нинова и каква линия на поведение в БСП ще налага, в „Труд“ е писано и преди да я изберат, и скоро след това

Tези дни 50 членове на Националния съвет и 12 бивши и настоящи журналисти от вестник „Дума“ изпратиха писмо до ръководството на БСП, в което настояват Изпълнителното бюро да отмени решението, с което беше назначен новият главен редактор на „Дума“. Шумен скандал, но нито е първият, нито ще е последният за това ръководство. Не е бомбастична изненада, а и не случката в партийния вестник е същинския повод за врявата.

Все по-нестабилна е соцпартията, съответно се смалява и водаческата тежест на Нинова. Политическият маразъм не отминава и ГЕРБ, рейтингът на правителството също спада в резултат на комплекс от проблеми и неуспехи. БСП обаче по никакъв начин не се представя като реална опозиция, готова поне в основни линии за поемане на властта. Близо до ума е, че с вотове на недоверие не може да спечелят симпатиите на населението, те носят някакви ползи само за управляващите. Политически по-грамотни активисти просто се възползваха от крамолата.

Какво представлява като политик Нинова, кои сили я настаниха на поста на „Позитано“ 20, каква линия на поведение на БСП ще прокарва, в „Труд“ е писано и преди да я изберат, и скоро след това. Видя се как се „отблагодари“ на селския си Георги Гергов много скоро след като го бранеше от недоброжелателите му в партията, дори предложи да й стане заместник. Скандалният бизнесмен е дал доста за БСП, направил е много за благосъстоянието и кариерата и на Корнелия, но беше безпардонно изхвърлен от „Позитано“.

Тя несъмнено е разбирала какви неприятности ще последват, но външният натиск е бил императивен по отношение на почетния консул на Русия в Пловдив. Той не е безобиден партиец, ръководи се преди всичко от интереса си, има и голям ресурс да привлече и други недоволни срещу нея. Което и направи. С лекота, защото по-опитните в ръководството бързо схванаха, че една от първите й задачи е да разчисти такива като тях в центъра и по места.

С времето и по-наивните стоплиха същото, но малцина все още можаха да повярват, че поставената й крайна цел е пълното обезличаване на БСП до скромна бутикова партийка. Без следи от здравите преди време структури на терена, изпразнена от конкурентоспособен партиен апарат, лишена от относително трайната все още електорална подкрепа. Задача, предвидена още по плана „Ран-Ът“, мощно вкарана за реализация от Андрей Карлович и Александър Лилов, подмолно продължена от Георги Първанов и неотклонно изпълнявана от Сергей Станишев.

Тези дни пресцентърът на БСП триумфално разпространи фотографии от стълбището пред партийната централа, на които бодро се усмихват председателката и американският посланик Н. Пр. Ерик Рубин. Условията за сватбата на БСП със САЩ вече са били договорени, тълкуват събитието в партийно издание, сега просто са обсъждали зестрата. Основателно предполагат, че се скалъпва политическо лидерство у нас за създаване на ос Албания-Македония-България срещу руското влияние на Балканите. Сигурно не е, за да сподели за хрумката „Визия за България“.

Това е четвъртата й среща с американския първи дипломат, откакто оглави БСП, дебело подчертават нейни епицентристки чучулиги. Нямат данни за предшестващите оглавяването. За разлика от предните три в соццентралата, тя не посрещна посланика самичка, а в компанията на международния секретар Деница Златева. Кадър на Станишев на същия пост, от който Първанов го натрапи за партиен шеф, минала през политподготовка в САЩ.

Знакова персона за предпочитанията на председателката. За Златева одиозният в партията оргсекретар Кирил Добрев, много близък на Георги Първанов, казва, че я знае от времето, когато „на БСП е било лепнато петното на бивша комунистическа партия“. Била направила много за превръщането й в модерна лява?! Крайно незначителен е процентът на избирателите, които биха гласували за така описаната партия, досега гласуваха за бившата комунистическа.

Баламосвайки посещаващите Бузлуджа симпатизанти, сочейки партийците за „опетнени бивши комунисти“, отборът на Нинова съзнателно и решително скапва БСП. Не само за 50-имата с подписката става пределно ясно, че с тези хора, с това Изпълнително бюро (ИБ) за техните кариери скоро няма да има никакво бъдеще. В сайта на БСП може да се забележи, че тази партия има за лидер Корнелия Нинова! Благоев и Димитров ли, БРСДП и БКП ли? Идеологически скопена, организационно обезкостена, ляво-дясна е тя!

Затова на „Позитано“ няма кой да сътвори приличен документ, ами се привличат скъпо заплатени социолого-политолози, обслужвали ред други партии, разтоварени от идейно-политически багаж, свободни откъм скрупули. Така се появява тюрлюгювечът „Визия за България“, предполагащ да впечатли партийната маса и избирателите чрез сервиране на всичко, каквото на хората у нас е остро потребно. Нагъвайте истинска демокрация, на васална държава на едри хапки, боднете си свободна инициатива, нека слабо ви замирише и на национализъм!

Отблизо запознатата със ситуацията в партията доц. Татяна Буруджиева споделя: „Организационно талибанство, идеен вакуум, властови глад – това характеризира днес БСП… В ИБ са главно посредствени дърдорковци…(Нинова) не само се изолира, а започна война срещу всички, включително срещу собствените си членове и симпатизанти… приватизира партията… ценни кадри по места се оттеглят, проличава крайно ниското ниво на кадровите практики на Кирил Добрев… Такава БСП скоро и на президента хич няма да му е полезна…“

Очевидно е как процесът на довършването на соцпартията от Корнелия и такива като Добрев и Златева около нея, се ускорява. По пътя на Сергей това представлява нейното председателстване. След 13 загуби от 13 възможни у нас, той беше уреден да води ПЕС към провал след провал в Европа. И успява да го прави, надява се на трети мандат! Ще уредят и Нинова след време, няма да забравят и послушната Деница. Дали вече не е късно за прогледналите за тази перспектива позитанци да променят ситуацията, че утре за тях няма да се погрижат Н. Пр. Рубин и шефовете му!

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (20)

 1. Според мен тази статия е партийна критика по принципа на „демократически централизъм“, когато само на партийци беше разрешено само на вътрешни партийни събрания да критикуват елита (но скоро след критиката хунтата ги обезглавяваше за назидание). Авторът критикува Нинова за контактите й с дипломат от САЩ, но по комунистически не спомена за срещата й с Макаренко преди да внесе обречения вот на недоверие. Очевидно имаме НЕудоволствието на да четем за критиката на автора за отклонението на БСП от единствено правата кремълска линия и партийната му мъка, че то е започнало от предишните водачи: Луканов, Гоце, Станишев и т.н. Ах, гадни изменници на идеите на Ленин и Сталин!

  1. Така е !! Всички от Позитания са примати ! Вредни за БГ.! А кмитра е само фекалия…..Да се махат…..

 2. Тъмно червеният заклет комунист си личи още от първата дума: „Идеологически скопена“.

 3. Ние, нормалните хора, които не сме се облагодетелствали от фашисткия режим на тоталитарна Русия (както автора на статията) се радваме на пълната дезинтеграция на носителя на руско влияние у нас – БСП и приветстваме дейността на Станишев и Нинова за изпълнение на тази задача. Те, разбира се, го правят от г.л.у.п.о.с.т и това е радващо – че БСП се оглавява от г,л,у,п,а,ц,и.

 4. Нямат достатъчно мозък изпратилите да троли напълно психодезиориентирания русофоб, защото постигат обратния ефект. Разбира се нинова сер гейчо не са глупаци, а вредители, тогава БСП се оглавява от такива. Сидерчето и доган са много повече насители на руско влияние от БСП.Пиши-дрищи тъпако клети, така вредиш на поръчителите си.

  1. Ами тогава агитирай за сидерчето и доган да дойдат на власт че да изгонят колкото има останали работещи в България. Ако не успееш с двамата си идоли, гледай поне да уредиш Румен Радев на власт.

 5. От коментарите се вижда, че „електората“ на Нинова е много доволен от състоянието на партията – хахаха! Продължавайте да се самоубивате – с анестезия е приятно!

 6. От коментарите е видно, че „електората“ е много доволен от управлението на Нинова. Няма проблеми – самоубивайте се – с анестезия е приятно!

 7. Не съм запознат с подробности какво се случва в столетницата, но анализът ми звучи напълно достоверно.

 8. СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ С ЕЛИТ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ ЗАПИСАЛИ В ОСНОВНИЯ СИ ДОКУМЕНТ УСТАВА ОТ 2.2017 Г ЧЕ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА- ГОСПОДА- КАКВО Е ТОВА, МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ КАК ТЪРПИТЕ ТОВА ЛИЦЕМЕРИЕ, КАПИТАЛИСТ СОЦИАЛИСТ ДА ПРЕОДОЛЯВА КАПИТАЛИЗМА.

 9. ГОСПОДА ДРОГАРИ, ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ КАК ТАКА ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, МИЛИОНЕРИ/ГОВОРЯ ЗА ЕЛИТА НА БСП/ СОЦИАЛИСТИ СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СВОБОДА И ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА- ТОВА ЗА ЗАПИСАЛИ В УСТАВА НА БСП ОТ 2.2017Г- ТОВА ЛИЦЕМЕРИЕ ЛИ Е ИЛИ АЗ НЕЩО СЕ ГАЗИРАМ КАТО ПРОЧЕТА ТОВА И НЕ МОГА ТРЕЗВО ДА ГО АСИМИЛИРАМ.

 10. Капитализма и частната собственост я преодоляват още Маркс и капиталиста Енгелс, бесепарите искат да продължат делото им, което е комунистическо по същество и само за пред заблудените партийци, колкото са останали. За елита като този добрев комунизма е петно върху бсп. Явно заблудените намаляват за сметка на талибанството и дърдорковците.

 11. Обезкостяват и дскопяват БКП и после БСП още от края на 1989 г., Нинова е най-малкия вредител, най-големите са мойшетата Луканов и Сер гей, после и Параванов.Трагична е днес тази партия, но срещу нея практически няма нищо, даже ГЕРБ ще се изпари като НДСВ много скоро след като отпадне западната подкрепа..

 12. И по КОЙ ЧЛЕН и от КОЙ ЗАКОН ще ме подведе Нинова под отговорност ако си направя селфи с паметника на фашистка Русия? А?

 13. Не си толкова русофоб ти, шашкъ.ино, най-вече си българофоб изкукал. Иначе дреме му на някой дали ще си извадиш зарзавата срещу въпросния паметник, който все не успявате да съборите.

 14. Прочетох с интерес и статията на Доктора и коментариите на „пациентите“!
  Пълна какафония и в двете …
  Единственото, което се съзира е глупостта и простотията на участвалите неидентифицирани „интернетчици“! 🙂
  Що се отнася до ракетата-носител на докторското послание до неизвестна аудитория – в.Труд – все се надявам скоро той да се преименува на „ТРУДОВ КАПИТАЛИСТ“!

 15. Да бе, серьожката отлично се справя и в ПЕС, навсякъде в ЕС левите губят катастрофално. Значи пак янките ще го уредят за шефче.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.