Косата на Скот Бакула побелява, когато е едва на 4

"Means to an End" --The NCIS team discovers a surveillance van filled with photos documenting Special Agent Pride's every move after his daughter Laurel is attacked on campus and placed in protective custody, on NCIS: NEW ORLEANS, Tuesday, March 22 (9:00-10:00 PM, ET/PT), on the CBS Television Network. Pictured: Scott Bakula as Special Agent Dwayne Pride Photo: Skip Bolen/CBS A?A©2016 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Агентите от „Морски детективи: Ню Орлиънс“ винаги успяват да ни увлекат в сериала, благодарение на случаите, които разследват. Ръководител на екипа е специален агент Дуейн, известен като „Краля“, жител на Ню Орлиънс, който се ръководи от потребността си да прави това, което е редно. Той работи заедно със специален агент Кристофър Ла Сал, който здраво се забавлява, но работи още по-здраво и специален агент Мередит „Мери“ Броуди, очарователна и непреклонна при разпитите на свидетели, която се премества от офис в Големите езера в търсене на свежо начало. Д-р Лорета Уейд, следовател при смъртни случаи, ги подкрепя, а тя е толкова ексцентрична, колкото и умна.

В ролята на агент Дуейн е актьорът Скот Бакула. Той е известен с ролите си в телевизионните сериали Quantum Leap и „Стар Трек: Ентърпрайз”. Скот Бакула е роден на 9 октомври 1954 г. в Сейнт Луис, Мисури. Завършва гимназия в Къркууд през 1973 г. Докато е в гимназията играе американски футбол, тенис и се занимава с театър. Записва се в Университета в Канзас, специалност право. Напуска колежа за да стане актьор. Бакула се мести в Ню Йорк и участва в представления на Бродуей. През 1988 г. получава номинация за „Тони“ за поразителната си роля в бродуейския мюзикъл Romance-Romance. Прави телевизионния си дебют, като участва в реклами.

След успешното представяне на Бродуей, Бакула получава главната роля във фантастичния сериал Quantum Leap. В сериала, Бакула играе доктор Самюъл Бекет, който е заклещен във времето, поради повреда в неговата машина на времето. За тази роля печели награда „Златен глобус” (и три номинации) и четири номинации за награда „Еми” за най-добър актьор. Ниската оценки на шоуто обаче води до неговото спиране през 1993.

През 1998 играе ролята на бейзболист-ветеран във филма Major League: Back to the Minors, последната част от трилогията Major League. Участва с малка роля в наградения с Оскар филм „Американски прелести”. През 2001 Бакула получава ролята на капитан Джонатан Арчър от фантастичния сериал „Стар Трек: Ентърпрайз”. Появява се като капитан Джонатан Арчър на монета сребърен долар, емитирана от Тувалу през 2015 г., една от комплект от две монети в чест на сериала „Стар Трек: Ентърпрайс“. Бакула е страхотен фен на оригиналния „Стар Трек“ и никога дори не си е мечтал, че някой ден ще стане капитан на космически кораб.

Скот Бакула се жени за Криста Нюман през 1981. Двойката има две деца, Челси, родена през 1984 г. и Коуди, осиновен през 1991 година. Развеждат през 1995. През 1996 г., започва връзка с актрисата Челси Фийлд и двамата имат две деца - Уил и Оуен.

Интересен факт е, че рок групата Sunspot записва песен наречена „Скот Бакула“, която е включена в албума Cynical. Бакула е награден със звезда на „Алеята на славата“ в Сейнт Луис за актьорски умения. Той е единственият актьор, който има две роли, включени в 25 Legends of Sci-Fi на TV Guide. Едната е на героя Сам Бекет от Quantum Leap, докато другата – всички капитани от различни сериали „Стар Трек“.

Първият бял кичур коса се появява на главата на Бакула, когато той е едва 4-годишен. Той помага на съсед с боядисването и майка му решава, че е боядисал и косата си. Бакула пробягва Маратона в Лос Анджелис на 6 март 2005 г. за 4 часа, 10 минути и 41 секунди. Така че не е изненадващо, че е в толкова добра форма в ролята на специален агент Прайд в „Морски детективи: Ню Орлиънс“. Самият Бакула отговори на няколко въпроса свързани със сериала специално за AXN.

 

Учих се от истински морски пехотинец

- Бяхте ли фен на „Морски детективи“ преди да станете част от „Ню Орлиънс“ ?

- Бях чувал достатъчно и бях гледал, още повече, че съпругата ми (актрисата Челси Фийлд) участва в някои от първите епизоди. Не съм го следял фанатично, или нещо подобно, но знаех много добре за какво става въпрос, знаех какъв огромен хит е, а и колко сила набра през последните няколко години, направо не е за вярване.

- Как е да работиш в Ню Орлеънс?

- Градът е фантастичен, с много гостоприемни и отворени хора. Моят герой е базиран на истински следовател от морската пехота и самият той е наш технически съветник - казва се Дуейн Суеър и нямаше търпение да ни покаже града си.

- Как е представен градът в сериала?

- Градът е представен в голяма степен през погледа на моя герой, който както ви казах е базиран на действителен човек, роден и израснал в Ню Орлеънс, който обича града си повече от всичко на света. Той обича хората, обича проблемите – обича всичко, което е свързано с Ню Орлеънс. Него не го интересува какво ще му коства, за да свърши работата си, не го притесняват методите, стига работата да бъде свършена. Прототипът на моя герой е точно такъв в реалния живот, такъв трябва да бъда и аз на екрана. Така че, Ню Орлеънс има сериозна роля в сериала, имайки предвид какво огромно място заема в сърцето на моят прототип.

Коментари

Задължително поле