Костадинов иска забрана на фондация заради ЛГБТ пропаганда сред деца

Сигналът на Костадинов е изпрате до Софийска градска прокуратура с копие до Държавна агенция за „Закрила на детето“

В качеството си на народен представител, на председател на парламентарно представена политическа партия, както и на председател на Комисията по демографската политика, децата и семейството в 50 Народно събрание на Република България, Костадин Костадинов сезира Софийска градска прокуратура за ЛГБТИ+ пропаганда в училище.

Поводът за настоящия сигнал е анонимното проучване сред подрастващите в училищата със заглавие „Национално проучване за нагласите към ЛГБТИ+ младежи в българските училища“, насочено към деца на възраст между 14 и 18 години. Организатор на проучването е фондация „Сингъл степ“. Основател на фондацията е лице, което по данни от самия уебсайт се е завърнало от САЩ именно с цел да основе посочената фондация. Партньори на фондацията са различни неправителствени организации, повечето от които с външно финансиране, както и Столична община.

„Сингъл Степ“ е инициатор на това проучване за втори път, като основната ѝ цел е да се запознае с преживяванията на ЛГБТИ+ подрастващи в училищата в България, да повиши осведомеността за настоящото положение на ЛГБТИ+ младежите и да продължава усилията си за подкрепа и подпомагане развитието на т.нар. „джендър“ идеология у нас.

В сигнала си Костадин Костадинов посочва, че за всяка анкета, която се провежда в училищата, нашето законодателство предвижда разрешение и съгласие от родител/попечител/настойник. Съгласно чл. 14 от Конституцията на Република България „семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата и обществото“, а в чл. 47, ал.1 е посочено, че „отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.“

Председателят на „Възраждане“ посочва в сигнала си, че въпросното проучване е публикувано свободно на сайта на фондацията, като в рекламите им е даден баркод за сканиране и така всяко дете, което има мобилен телефон, може да я попълни и да я изпрати без знанието и разрешението на родителите си. По този начин, под претекст за едно невинно проучване, всъщност се налага норма за присъствие на темата за различните сексуални ориентации сред подрастващите, както и поощряване и насърчаване на сексуалните им преживявания с подрастващи от същия пол като нормално явление.

Костадин Костадинов настоява за заличаването на фондацията и забрана да упражнява дейност в България, да се постанови свалянето на анкетата от уебсайта на организацията, да бъдат подведени под отговорност лицата, инициирали подобно анонимно проучване сред деца, служителите от администрацията на Столична община, чрез които е осъществено партньорството на същата с фондация „Сингъл степ“, а постановлението да бъде сведено до знанието на Министерството на образованието и науката с оглед предотвратяване разпространението на тази и всички последващи анкети със същия характер в българските училища.

Сигналът на Костадинов завършва с припомняне, че държавата, в лицето на Прокуратурата и ДАЗД, има за задача да опази както живота, така и физическото и психическото здраве на всички български деца, а ние сме наясно, че следващата стъпка на американските неправителствени организации ще бъде насърчаване на хирургическата смяна на пола на децата ни, без съгласието на техните родители - проблем, който в момента е изключително наболял в други държави и който българските институции не бива по никакъв начин да допускат в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика