Костадин Ангелов: Обсъжда се връщане на учениците от 5-и до 12-и клас в училище от 12 април (ВИДЕО)

Отварят заведенията и големите магазини на открито от 1 април

Получихме първата голяма доставка от "Модерна", а утре очакваме 151 хиляди дози от "АстраЗенека", през април очакваме около 700 хиляди дози, като количеството може да бъде увеличено след преговорите. Изключително оптимистични сме за темпа на ваксинацията, само вчера има над 10 хиляди имунизирани, разпределени са ваксините на "Пфайзер", предстои и разпределението на "Модерна". Това заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинг.

„От 1 април театрите ще работят на 30% капацитет. Моловете няма да бъдат отворени от 1 април, както и големите магазини. Изключение ще се направи за тези, които могат да осигурят пространства на открито. За ресторантите най-голяма подкрепа се събира експертното становище, че ще бъдат отворени само тези, които имат открити площи - градини. Нощните заведения остават затворени“, уточни той.

„С министър Красимир Вълчев ще изработим ясен план как ще се върнат учениците на училище. До 12 април ще остане настоящата форма на присъствено обучение в университетите - само за специалностите, които са изброени към момента. След това ще се върнат и тези, като до края на днешния ден ще има заповед. От 12 април ще се върнат учениците в училище по график от 5-и до 12-и клас. Детските градини и яслите ще работят от 5 април. Само открити площи на ресторантите ще могат да работят“, допълни той. 

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/2924284891225639/
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България