КПКОНПИ: Атаката срещу Комисията е от двама олигарси и една политическа партия

Съгласно Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е независим специализиран, постоянно действащ държавен орган за осъществяване на политика по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Това съобщават от пресслужбата на КПКОНПИ.

Във връзка със свикания Консултативен съвет за национална сигурност е предоставен доклад на 05.04.2019 г. до Президента на Република България относно постигнати резултати в противодействието на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество за лица, заемащи висши публични длъжности.

Постигнатите резултати и ефективността на Комисията са оценени, както от Европейската комисия, така и от международните партньори.

Атаката срещу Комисията е от двама олигарси и една политическа партия, за което има 2 млрд. и 200 млн. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това.

В Комисията тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер. Същото лице, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия.

По същия случай се извършва и втора проверка за изнасяне на информация от служител на Комисията към същото това лице.

Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата.

За нас Комисията, сигурността и стабилността на държавата, както и борбата с корупцията, са единствената задача.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България