Крадци на зайци ще се поправят с труд в полза на обществото

Крадци на зайци от Търговищко ще се поправят с безвъзмезден труд в полза на обществото, след като се наложило да върнат 13 откраднати дългоушковци, но така и не били намерени останалите 28, които стопаните твърдели, че също са изчезнали. Зайцекрадците ще трябва да се срещат с пробационен служител в продължение на 9 месеца. В рамките на 1 година пък трябва да полагат и поправителен труд от по 150 часа.

Присъдите им са произнесени от Районния съд в Търговище, който ги признал за виновни за кражбата на 13 зайци от имот в кв. Въбел.

Двамата младежи нахлули в стопанския двор на семейство през септември и напълнили живата стока в стари чували. Метнали се на мотопеди без регистрация и стоварили краденото в техните си дворове в съседни села. Действали под прикритието на нощта.

Тъй като полицията ги намерили бързичко, зайците били спасени и върнати на собствениците. Оказало се обаче, че са открити 13 животинки за 250 лв. Така и не се разбрало имало ли е още 28, както казвали стопаните, нито дали крадците не са изпозагубили останалите при отварянето на клетките и транспортирането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право