Край на „синята“ утопия или нова доза адреналин

„Лудогорец“ приема тази вечер „Левски“ в голямото дерби на12-ия кръг от Първа лига. Очакванията са за пълен стадион, много емоции и интригуващ тактически сблъсък между двама опитни чуждестранни треньори. В момента „сините“ са лидери в първенството и живеят в утопичен свят. Той настъпи още в първите дни след идването на Славиша Стоянович. Словенският специалист успя да прогони тягостната атмосфера, настанила се трайно на „Герена“ покрай предшественика му Делио Роси.

По-малко от четири месеца, след като встъпи в длъжност, бившият треньор на „Цървена звезда“ вече се ползва с доверие от ръководители, фенове и играчи. А евентуална победа в Разград ще инжектира нова доза адреналин на „сините“, ще ги утвърди на върха и ще им даде допълнително самочувствие, така важно в битката за челното място. Но за да се случи това, в „Левски“ трябва да престанат да го играят малкия брат на „Лудогорец“. През последните години двата клуба някак съмнително се държаха твърде дружелюбно един към друг като за големи съперници. Ръководствата често си правеха компания в ложите на „Лудогорец Арена“ и „Георги Аспарухов“, а „сините“ дори им направиха шампионски шпалир преди няколко месеца. Някои ще кажат, че това е европейско поведение, но подобно не видяхме в останалите мачове срещу други тимове у нас. Разбира се, има и още един фактор, който ги обединява - общият враг ЦСКА.

Сега, за пръв път от много време 26-кратните шампиони изглеждат конкурентни на хегемона в Първа лига. Разполагат с отговарящ на критериите треньор, сравнително качествен състав, а и добра атмосфера за работа.

Малко изненадващо, но в Разград дори отстъпват по някои от гореспоменатите точки. Двубоят е последен за настоящия наставник Пауло Аутори, който ще бъде заменен от Антони Здравков веднага след срещата. Освен това за пръв път от доста време тимът показа колебание в резултатите, както за първенство, така и в Европа. А треньорската рокада някак не вдъхва и доверие, че ще настанат по-добри дни. Може да се каже, че „зелените“ не израстват като отбор, каквото е желанието на шефовете. Всичко това предразполага за неочаквана развръзка тази вечер в Разград. Срещата може да излъчи нов лидер в Първа лига, да утвърди досегашния, а равенството ще е в полза на трета страна – третият към днешна дата ЦСКА...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ