Красимир Кракачанов: Политиката понася щети заради казуса с апартаментите

Снимка: Архив

Определено, ако енергията на Цветан Цветанов отсъства от парламента, поне в началото ще има клатушкане. Това каза лидерът на ВМРО, вицепримиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БТВ във връзка с подадените оставки в кабинета.

„Знаете, че обществото е чувствително, когато хора от властта придобиват някаква собственост. От тази гледна точка не съм учуден, че тази тема има такъв обществен резонанс. За мен по-важно е било винаги дали нещата са законни или не и дали средствата, с които са закупени тези имоти са законно придобити или не. Естествено, че всеки един подобен казус създава обществен шум, любопитство, интерес, недоволство и т.н.“, коментира той. „Каква ще бъде реакцията на г-н Цветанов не мога да коментирам“, допълни вицепремиерът.

По думите му определено политиката понася щети заради този казус. „Понася доколкото преди изборите един подобен въпрос е поставен пред обществото като начало на предизборната кампания“, отбеляза Каракачанов.

„С така поставено начало на предизборната кампания според мен е ясно, че тя ще бъде мътна и кървава, ще бъде изпъстрена предимно с удари под кръста и компромати, а не борба на идеи“, каза още той. Каракачанов даде пример с конгреса на ВМРО, от който не са се чули послания, а всичко се е концентрирало около този скандал.

„Не съм говорил с Борисов по този казус“, посочи още вицепремиерът. На въпрос дали оставките са били уместни, той отговори: „След като те са ги подали и са били приети, значи са уместни. Въпрос на лично решение и преценка. Премиерът е този, който приема или не приема тази оставка“.

Запитан дали евентуална оставка на Цветанов би затруднило събирането на кворума, Каракачанов отговори: „Едва ли ще го застраши, но най-малкото парламентарният механизъм за събиране на кворум ще забуксува. Ние подкрепяме едно правителство не заради една или друга личност, а заради самата му програма. Определено обаче, ако отсъства цялата му енергия в парламента, поне в началото ще има клатушкане“.

Във връзка с версията за „приятелски огън“ срещу Цветанов, Каракачанов отбеляза, че версиите са няколко и възможно да има и такъв, но няма как да не излезе на яве кой и с какви цели го прави.

Коментари

Задължително поле