Красимир Ципов: Има данни за провокация в Габрово, полицията е действала бавно

МВР има данни за провокация по време на протестите в Габрово. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов пред медиите в Народното събрание.

„Няма как при положение, че се разделя протестът на три лъча в един момент в първия или във втория лъч нещата да са относително спокойни, а в третия да се стигне до хвърляне на камъни, димки и бомбички по органите на реда", коментира той.

"Най-важното в момента е да призовем към спокойствие и гражданите да не се поддават на провокации. Това не е полезно, не е добро за никого“, призова зам.-министърът.

Красимир Ципов каза още, че ще бъде извършен анализ на действията на габровската полиция и призна, че има забавяне в работата на областната дирекция. "Ще вземем дисциплинарни мерки", предупреди той.

"Още вчера сме назначили да бъде извършен анализ на работата на ОДМВР – Габрово и на Районното управление. Следва да уточним, че материалите по образуваната полицейска преписка са били докладвани незабавно на районната прокуратура в Габрово“, каза Ципов.

Заместник-министърът призова гражданите на Габрово да запазят спокойствие и да не се поддават на провокации, които могат да доведат до сериозни нарушения на обществения ред.

Имаме готовност при необходимост да изпратим още сили на жандармерията в Габрово", каза Ципов и добави: „Има достатъчно униформени. Има готовност и ако има необходимост да изпратим още сили на дирекция „Жандармерия“ и на специализираните полицейски сили и на съседните на Габрово Областни дирекции“.

Във връзка с пострадалия журналист, Ципов посочи, че е станало дума за подаден сигнал на телефон 112 и призова пострадалия да се яви в Районното управление или в ОДМВР и да даде обяснение.

Коментари

Задължително поле