Крахът на титаните

През май „Реал“ и „Байерн“ изиграха два епични полуфинала в Шампионската лига. След 2:2 и 2:1 в посока титлата продължи „Белия балет“. Днес от формата на двата гранда няма и помен. Но те не са сами в компанията на падналите титани. „Манчестър Юнайтед“ и „Барселона“ им правят компания. Световното първенство ли е виновно? Изхабиха ли се тези истински гиганти на футбола? Преди кръстопътните битки в Шампионската лига всеки от тях страда.

Вулгарният „Реал“

Най-близкият до „кралете“ вестник „Марка“ написа това заглавие след конфузното 0:3 от „Ейбар“, който има най-малкия стадион в Примера дивисион. Друго мадридско издание „Ас“ назова поражението „Тоталният провал“. И добави думите на треньора Сантяго Солари, че „отборът му не е бил на нивото на съперника“. За аржентинеца това бе първи мач като официален старши на „Реал“. „Когато нямаш настроение, това се случва“, каза капитанът Серхио Рамос. Клубът защити защитника, че не е взимал допинг. Но световната антидопингова агенция ВАДА започна разследване, което теоритично може да сложи край на кариерата на Рамос.

Реал“, европейският шампион от последните три години, е на конфузното шесто място в Примера. А головата разлика на тима е едва +1. Продажбата на Кристиано Роналдо очевидно се оказа преломният момент за най-успелия клуб в света.

Ултиматумът на „Байерн“

3:3 срещу последния! Такова чудо „Байерн“ не е преживявал, дори когато на теория е бил шампион. „Случилото се в последно време е неприемливо, но мога да гарантирам, че във вторник срещу „Бенфика“ Нико Ковач ще бъде треньор“, каза президентът Ули Хьонес след домакинското реми срещу „Фортуна“ (Дюселдорф). А кой ще е срещу „Вердер“ в Бремен следващия уикенд? В германските медии се появиха информации, че футболисти са скочили на Ковач в съблекалнята. „Не отборът избира кой да е треньор, но нормално е да се допитаме до играчите – продължи Хьонес. - Особено първия гол в нашата врата бе като от комедиен филм.“

Байерн“ е пети в Бундеслигата с девет точки дефицит спрямо лидера „Борусия“ (Дортмунд). Очевидно ще има нов треньор в Мюнхен по подобие на миналата есен, когато бе изгонен Карло Анчелоти.

Манчестър Юнайтед“

Ерата на сър Алекс Фъргюсън бе гарнирана с безкрай триумфи, благодарение на които „Манчестър Юнайтед“ все още е отбор №1 в историята на модерната Висша лига. Особено при Жозе Моуриньо статусът съвсем изчезна. „Червените дяволи“ направиха поредния си кошмарен мач – 0:0 у дома с „Кристъл Палас“. Конфузно е, че лондонският съперник отправи един удар повече от „Юнайтед“.

В своя стил Моуриньо обвини футболистите, че нямат характер. „Няма интензивност, не се влагат“, каза Специалния. Купените от него звездни нападатели Алексис Санчес и Ромелу Лукаку бяха кръгла нула. Белгиецът няма гол на „Олд Трафорд“ от 11 мача. „Не мога да променя манталитета на футболистите – оправда се Моу. - Мисля, че не нямат сърце. Но няма с кого да ги сменим.“

Футболистите ли ще си отидат или треньорът? „Манчестър Юнайтед“ продължава да е на седмо място с... отрицателна голова разлика. Единственият тим в Топ 10 с този показател.

Барселона“

Най-спокойно е на „Камп Ноу“, защото „Барселона“ е на първо място в класирането. Но за втори път през сезона шампионът на Примера дивисион прави три мача поред без победа. При това 1:1 като гост на „Атлетико“ дойде с гол на нарочения за гонене Осман Дембеле в добавеното време. Редом с гостуването на стадион „Уанда Метрополитан“ дойде и новината, че „Барса“ е първият клуб в света, който плаща почти по 12 милиона евро средно на всеки свой футболист за една година. Второто място в класацията е на другия закъсал гранд „Реал“, следван от „Ювентус“, „Манчестър Юнайтед“ и „Байерн“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят